HENGER MED I GULLKAMPEN: Med seier over Lillehammer utsatte Lørenskog gullfesten i Stavanger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HENGER MED I GULLKAMPEN: Med seier over Lillehammer utsatte Lørenskog gullfesten i Stavanger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Lørenskog utsatte Oilers' gullfest

Oilers herjet med tabelljumbo Kongsvinger, men Lørenskog utsatte siddisenes gullfest med seier over Lillehammer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers - Kongsvinger 13-0 / Lillehammer - Lørenskog 4-5:

Torsdag kveld kunne Stavanger Oilers sikre seriegull i Get-ligaen med seier mot tabelljumbo Kongsvinger, dersom også Lørenskog tapte sin kamp mot Lillehammer.

Ledet an av poengkonge Josh Soares, gjorde Stavanger Oilers sin del av jobben. Etter første periode ledet siddisene 3-0 og så 8-0 etter midtperioden, før det til slutt endte 13-0.

Med tidligere kampstart i Stavanger, måtte Oilers-spillerne vente på resultatet fra oppgjøret på Lillehammer før å få vite om seriegullet var sikret.

Og der ble det hektisk i sluttminuttene, men Lørenskog trakk det lengste strået.To minutter før full tid sikret Robin Sterner 5-4-seier for Lørenskog og sørget for at Stavanger Oilers må vente med gullfesten.

Tabelltoer Lørenskog er nå fremdeles fire poeng bak Oilers med to runder igjen av årets Get-liga.

Lørenskog nære å snuble

Lørenskog måtte vinne for å ha håp om å snyte Oilers for seriegullet og det virket som at tabelltoeren hadde en viss kontroll på Lillehammer i store deler av oppgjøret.

Etter andre periode ledet Lørenskog 3-1 i Kristins Hall, men i sisteperioden våknet et sluttspillsjagende Lillehammer. Med fem minutter igjen utlignet Simen Thoresen til 4-4.

Men til tross for at Lillehammer presset kraftig i sluttminuttene, klarte Lørenskog å dra med seg alle tre poengene.

Oilers med ny klubbrekord

Stavanger Oilers ledet 3-0 allerede etter første periode mot tabelljumbo Kongsvinger, før de økte til 8-0 i midtperioden. Da hadde Soares selv satt tre pucker i nettet og hatt målgivende pasninger på to scoringer.

I den siste perioden ble det ingen scoringer på poengkongen, men han vartet opp med to målgivende pasninger til i oppgjøret som til slutt endte med 13-0-seier. Det er ny klubbrekord for siddisene for største seier i Get-ligaen. Den tidligere rekorden var 13-1 mot Rosenborg i 2012.

Åpent om den siste sluttspillsplassen

Med Lillehammers tap, kunne Manglerud Star stikke av med den siste sluttspillsplassen i møtet med Frisk Asker.

Men det ble tøft for Oslo-klubben i Manglerudhallen. Det stod 1-1 før siste periode og der var Asker-klubben sterkest.Victor Ahlström og Connor Gaarder scoret hvert sitt for gjestene, som vant 3-1.

Dermed er M/S fremdeles tre poeng foran Lillehammer når to runder gjenstår. Kampen om hvem av de to som får spille sluttspill og hvem som må ut i kvalifisering er fremdeles helt åpeng.

Karterud-show i Fredrikstad

Vålerenga får en drømmestart mot Stjernen i Fredrikstad. Før det er spilt syv minutter har Jørgen Karterud satt pucken to ganger i nettet bak Stjernen-målvakt Brady Hjelle.

Men Stjernen slår tilbake. Tidligere VIF-spiller Niklas Bröms reduserer halvveis i første periode, før Luka Vidmar utligner til 2-2 to minutter senere.

Men poengkonge Karterud tar ansvar for Oslo-klubben og gir VIF ledelsen på nytt i midtperioden. Også Tobias Lindström melder seg på og øker til 4-2, som også ble sluttresultatet i Fredrikstad.

Resultater fra torsdagens Get-ligarunde:

Stavanger Oilers - Kongsvinger 13-0

Lillehammer - Lørenskog 4-5

Manglerud Star - Frisk Asker 1-3

Stjernen - Vålerenga 2-4