MÅ STÅ OVER: Det svenske langrennsfenomenet Johan Olsson.
MÅ STÅ OVER: Det svenske langrennsfenomenet Johan Olsson.

Olsson står over Vasaloppet

Johann Olsson har pådratt seg muskelbetennelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Vasaloppet på TV 2 og tv2sumo.no søndag kl. 07.30.

SÄLEN (TV 2): Etter å ha vært syk i hele januar, ble Johann Olsson frisk nok til å trene seg i form til årets store mål, Vasaloppet.

Men i går kveld måtte han likevel innse at det ikke blir noe av den svenske skifesten søndag.

– Dessverre har Johann pådratt seg en muskelbetennelse i festet til ribbeinene. Det kommer av overbelastning. Han var i kjempeform, men dette er nok beviset på at han har tøyd strikken akkurat litt for langt, sier manager i Team Santander, Nils Marius Otterstad, til TV 2.

– Jeg er veldig lei meg og skuffet, men ikke så mye som Johann som tar dette veldig tungt, legger Otterstad til.

Testet i går

Skaden oppsto forrige helg, og hadde blitt vesentlig bedre de siste dagene. Men på en test i går kveld ble smerte for store for den sykdoms og skadeplagede svensken.

– Han holdt i 15 minutter, men da sa det stopp. Vasaloppet er en ekstrem belastning for kroppen, og skal Olsson holde følge med Petter Eliassen og Tord Asle Gjerdalen, så kan han ikke stille til start halvskadd.

Olsson er berømt for å gå få skirenn, men har tidligere fortalt til TV 2 at Vasaloppet er det skirennet han nå drømmer mest om å vinne.

– Jeg har vunnet VM, og har vunnet OL. Hvis jeg vinner Vasaloppet vil jeg bli en av få i den svenske skihistorien som har vunnet alle tre, sa Olsson til TV 2 i fjor.

Også da måtte han stå over - den gangen på grunn av forkjølelse.

Syk Eliassen

Den store favoritten, og tittelforsvarer Petter Eliassen, er meldt til start. Men trønderen bosatt i Alta har slitt med sykdom i oppkjøringen til kraftprøven på ni mil.

– Petter deltok ikke på samlingen vår på Sjusjøen i forrige uke, men har trent bra den siste uka, og er på stigende form. Totaltbelastningen har vært stor på Petter i februar, så det var kanskje naturlig at det kom en reaksjon, sier manager i Team Leaseplan Go, Emil Weberg Gundersen, til TV 2.

Også Øystein "Pølsa" Pettersen står over Vasaloppet, og dropper resten av sesongen etter at han måtte på sykehus i helgen på grunn av at kroppen bandt vann.

Pølsa gikk opp 8-9 kilo, uten at legene finner ut hva som er galt.

28 i puls

– De har tatt alle mulige prøver, men jeg var sikkert den friskeste personen på Ahus. Hjertet er bra, lungene er bra, nyrene er bra, blodet er bra. De finner ingen feil. Men nå har jeg bestemt ikke å trene til ekspertene vet hva som er galt. For når man har puls på 28 når man spiser frokost, så er det noe som er galt, sier Pølsa til TV 2.

Han presiserer at han ikke tror karrieren er over.

Jeg skal finne ut hva det er, og jeg er innstilt på å gjøre jobben som trengs for å komme tilbake. I Vasaloppet neste år skal jeg bli grusom. Det lover jeg, sier han.