SJARMTROLL: Lille prinsesse Estelle satt på egen stol på første rad mellom pappa prins Daniel og onkel prins Carl Phillip. FOTO: Stella Pictures
SJARMTROLL: Lille prinsesse Estelle satt på egen stol på første rad mellom pappa prins Daniel og onkel prins Carl Phillip. FOTO: Stella Pictures Foto: Pelle T Nilsson

Sjarmalarm: Storesøster Estelle på takkegudstjeneste for sin lillebror

Den lille prinsessen som i går ble storesøster satt pent på sin egen, gullforgylte barnestol i kirken.

Det ble stort fokus på lille prinsesse Estelle da hun torsdag ankom slottskirken for Te Deum, eller takkegudstjeneste, som er vanlig rundt kongelige fødsler i Sverige.

Den lille prinsessen skilte seg ut på første rad der hun satt i rosa jakke og pudderrosa tyllskjørt med en syrissfarget veske på fanget.

– Veldig sjarmerende bilder av fire år gamle prinsesse Estelle fra Te Deum-gudstjenesten i Slottskyrkan i ettermiddag, der hun ankom hånd i hånd med pappa Daniel. Her kan vi med rette si at en stolt storesøster stjeler showet! Kledd i rosa og hvitt – og med en stor sjokkrosa veske i hånden. Sikkert med en bok og annet hun kan pusle med, hvis det skulle bli for kjedelig, sier TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

– Estelle var også med og hentet mamma og lillebror på Karolinska sjukhuset tidligere i dag. Da virket hun litt mer forlegen og uvant med den nye situasjonen. Men nå har hun jo fått være sammen med mamma og lillebror hjemme på Haga i noen timer – så da går alt så mye bedre, sier Totland til TV 2, som også driver Kongebloggen.

Egen kongestol

Mens de voksne satt på stoler prydet med diverse dekor etter hvilken rang de har i kongefamilien, satt prinsesse Estelle på en mye mindre barnestol med kongeblått fløyelsstoff.

PRINSESSESTOL: Den lille blå stolen til prinsesse Estelle skilte seg ut der den sto mye lavere enn de andre stolene, og i en klar kongeblå farge. FOTO: Stella Pictures
PRINSESSESTOL: Den lille blå stolen til prinsesse Estelle skilte seg ut der den sto mye lavere enn de andre stolene, og i en klar kongeblå farge. FOTO: Stella Pictures Foto: Pelle T Nilsson
MED PAPPA; Prinsesse Estelle holdt godt fast i pappa på vei inn i kriken. FOTO: Stella Pictures
MED PAPPA; Prinsesse Estelle holdt godt fast i pappa på vei inn i kriken. FOTO: Stella Pictures Foto: Pelle T Nilsson

Familien samlet

Hele familien, med unntak av hovedpersonene selv, mamma kronprinsesse Victoria, og nyfødte prins Oscar, var alle til stede i den svenske slottskirken for gudstjenesten.

Prinsesse Madeleine og herr Chris O'Neill kom uten sine barn prinsesse Leonore og prins Nicolas.

Høygravide prinsesse Sofia satt sammen med prins Carl Phillip. De venter barn i april.

HØYGRAVID: Prinsesse Sofia venter barn i april med sin prins Carl Phillip. FOTO: Scanpix
HØYGRAVID: Prinsesse Sofia venter barn i april med sin prins Carl Phillip. FOTO: Scanpix Foto: Anders Wiklund/TT
PRINSESSE-PARET: Prinsesse Madeleine og herr Chris O'Neill ankommer kirken. FOTO: Stella Pictures
PRINSESSE-PARET: Prinsesse Madeleine og herr Chris O'Neill ankommer kirken. FOTO: Stella Pictures Foto: Pelle T Nilsson