MOBBEOFFER: Caroline fra Kautokeino opplevde mye mobbing i barndommen. Foto: Privat/Anton Soggiu/TV 2
MOBBEOFFER: Caroline fra Kautokeino opplevde mye mobbing i barndommen. Foto: Privat/Anton Soggiu/TV 2

«Robinson»-Caroline (20) ble mobbet gjennom hele barndommen: – Jeg hadde ikke lyst til å leve mer

Caroline (20) fra Kautokeino ble mobbet i barndommen – nå skal hun kjempe om tittelen som årets Robinson på TV 2

Caroline (20) fra Kautokeino fikk en tøff start på skolelivet.

Ble mobbet fra førsteklasse

Da hun begynte på barneskolen i Kautokeino var hun sterkt plaget med eksem over hele kroppen, noe som skulle føre til årevis med mobbing.

– Jeg vet ikke hvorfor, men jeg ble bare plukket ut. Jeg ble mobbet gjennom hele barneskolen. Jeg husker blant annet veldig godt at de andre barna beskyldte meg for å ha skabb da vi hadde svømmetimer, fordi kroppen min var helt rød på grunn av eksem.

Hadde ikke lyst å leve mer

Mobbingen fortsatte gjennom hele barneskolen og førte til at Caroline lukket seg, og trakk seg unna. Hun ble etterhvert svært deprimert.

– Det tærer på...for å være helt ærlig så hadde jeg det så jævelig at jeg i sjuende klasse bestemte meg for at jeg ikke hadde lyst til å leve mer.

Fikk hjelp

Heldigvis for Caroline skjønte de nærmeste at noe var galt.

Caroline, da hun var 10 år og fortsatt gikk på barneskolen. Foto: privat
Caroline, da hun var 10 år og fortsatt gikk på barneskolen. Foto: privat

– Jeg fikk veldig god hjelp og støtte fra familien, og kom til slutt på bedre tanker. I dag tenker jeg at det var godt at jeg ikke ga opp. Da viste jeg for meg selv hvor sterk jeg egentlig er.

Det var først på ungdomskolen at Caroline følte hun ble tatt på alvor.

– Lærerne på ungdomskolen tok grep og iverksatte tiltak som bedret situasjonen. De ordnet opp, og det var også på den tiden jeg fikk mine første venner, husker hun.

Sitter fortsatt i kroppen

Caroline forteller at mobbingen fortsatt sitter i henne.

– Mobbingen har gjort at jeg er blitt den jeg er i dag, en person som hater urettferdighet og har lyst til å ta vare på alle rundt meg. Jeg tenker ofte på alle andre barn som blir mobbet, og hvor vondt de har det og hva det gjør med dem som mennesker, forteller hun til TV 2.

Robinson

Søndag er hun en av 16 deltakere i Robinsonekspedisjonen som ankommer en isolert øy på Filippinene der de skal overleve uten moderne hjelpemidler i førti dager.

SE ALLE DELTAKERNE HER

Lang reise

– Jeg har gruet meg litt, og brukt de siste dagene på å tenke på det...at snart skal folk endelig få se hvem jeg egentlig er, forteller hun.

For Caroline ble reisen fra kalde Kautokeino til en liten øy i Stillehavet en brå overgang.

ROBINSON: Carolina utslått av varmen. Foto: Anton Soggiu/TV 2
ROBINSON: Carolina utslått av varmen. Foto: Anton Soggiu/TV 2 Foto: ANTON SOGGIU

Ble overrumplet av heten

– Det var helt sykt. Jeg visste at det var varmt der, men ikke SÅ varmt. Sulten gjorde ikke så mye, fordi vi hadde fått beskjed om at vi kunne gå noen dager uten mat, men varmen... den var jeg ikke forberedt på, forteller Caroline til TV 2.

Er blitt mer åpen

I dag føler hun seg sterkere enn noensinne, og forteller at deltakelsen i Robinsonekspedisjonen har vært en opplevelse hun aldri ville vært foruten.

– Det har endret livet mitt totalt. Jeg føler at jeg er blitt mye mer åpen overfor andre mennesker. Man blir veldig sammesveiset som gruppe, og da sitter man og hører på de andres sterke livshistorier. Vi er alle mennesker med hver vår historie, og jeg er blitt oppriktig glad i alle sammen, forteller hun til TV 2.

Har godtatt seg selv

– Hvordan blir det å se seg selv på TV?

– Jeg vet jeg kommer til å se svett og jævelig ut på TV, men det kan jeg ikke bry meg om. Jeg har endelig klart å godta meg selv.

Robinsonekspedisjonen kan du se søndag kl 19.30 på TV 2.