DOBBELTMORALSK? Rapperen Kanye West er sterkt imot nedlastning, men et nytt bilde kan tyde på at at han ikke er noe bedre selv. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)
DOBBELTMORALSK? Rapperen Kanye West er sterkt imot nedlastning, men et nytt bilde kan tyde på at at han ikke er noe bedre selv. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images) Foto: Dimitrios Kambouris

Raser mot Pirate Bay - bruker den selv

Kanye West har beskyldt nedlastingstjenesten Pirate Bay for å koste ham millioner. Nå ser det ut til at rapperen selv benytter tjenesten...

Kanye West har hittil nektet å la fansen høre det nye albumet hans på andre steder enn Tidal, en musikktjeneste West selv har andeler i, og hans egen hjemmeside.

Dette har ført til svært mange ulovlige nedlastninger av albumet via torrent-tjenester som Pirate Bay. Da dette ble kjent for West, ble han angivelig rasende over at nedlastningen kan ha tapt ham flere millioner dollar, skriver Hollywood Life. En kilde forteller at superstjernen ønsker å se på et søksmål mot Pirate Bay.

Laster angivelig ned musikkprogram

Nå ser det derimot ut til at artisten har blitt avslørt for å selv benytte nedlastingssiden. West la onsdag ut et bilde på Twitter av pc-skjermen sin, hvor man ser at Pirate Bay er åpen i en av fanene i nettleseren, skriver CNN.

I Pirate Bay-fanen kan man se Xfer Serum, som ifølge iTavisen er en populær programvare for å lage musikk som koster rundt 1.500 norske kroner.

PIRATE BAY: Her ser man rapperens internettleser, som har en fane med Pirate Bay oppe. FOTO: Skjermdump/Twitter
PIRATE BAY: Her ser man rapperens internettleser, som har en fane med Pirate Bay oppe. FOTO: Skjermdump/Twitter

– La oss hjelpe West å få råd

Reaksjonene på Kanyes Pirate Bay-fane har ikke latt vente på seg. Blant annet har musikkprodusenten Deadmau5 tvitret følgende:

«Hva f**n, Kanye West… Har du ikke råd til Serum? Idiot.»

Den suksessfulle produsenten fulgte sitt eget innlegg raskt opp med en ny tweet, i en mer sarkastisk tone:

«La oss starte en Kickstarter-kampanje for å hjelpe Kanye West å få råd til Serum.»

Kickstarter er en plattform for å samle inn kapital for å finansiere prosjekter.

West har foreløpig ikke slettet innlegget med bildet.