Liverpool fikk ligacup-revansj da de ydmyket City

Rød festforestilling på Anfield, mens City taper tittelterreng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Manchester City 3-0:

Liverpool fikk en solid revansj for helgens sure tap i ligacupfinalen da de senket Manchester City med 3-0 onsdag kveld.

Adam Lallana, James Milner og Roberto Firmino satte inn scoringene som sikret rød jubel på Anfield.

Tapet gjør at City sakker akterut i kampen i Premier League-tittelen, og ligger hele ti poeng bak serieleder Leicester.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var tydelig overrasket over hvor mye rødtrøyene faktisk valset over City til tider.

På sitt sedvanlige vis lo og smilte han godt i intervjuet etter kampen.

– Dette var uten tvil vår beste hjemmekamp etter at jeg kom hit. Det beste ordet jeg kan si nå er «boom». For wow, hva var det som skjedde? Sier han og ler hjertelig.

– Men for å være alvorlig: Dette var veldig bra. Det viste virkelig hva disse gutta er kapable til. Det var virkelig bra, fra det første til det siste sekundet av kampen, sier Klopp.

Lattermild Klopp: – Boom! Hva skjedde?

Og tyskeren forklarer videre hvorfor Liverpool-spillerne var såpass solide.

– Vi tapte finalen på søndag og skulle vise at vi ville ha de tre poengene i dag. Ikke minst på grunn av situasjonen vår i Premier League. Vi kan ikke kaste bort mer tid nå, vi må begynne å klatre og ta poeng. Vi har mange viktige kamper igjen , sier han.

Ville revansjere finaletapet

Liverpool tok tidlig grep om kampen på Anfield og var åpenbart revansjelystne etter lørdagens straffetap på Wembley.

Milner innrømmer at finaletapet også var svært viktig å revansjere.

– Dette hjelper litt, men det tapet kommer til å gjøre vondt i lang tid. Denne sesongen har vi ikke spilt opp mot vårt beste ofte nok. Det er frustrerende. Men i dag tok vi all skuffelsen fra helgen med oss inn i denne prestasjonen, sier han.

Og får støtte fra Lallana:

– Vi var skuffet etter helgen, og manageren sa det var viktig for oss å slå hardt tilbake i dag. Spesielt for fansens skyld, som har vært mye skuffet her på hjemmebane denne sesongen. Vi er fornøyde med kampen her i dag. Nå må vi bare fortsette og avslutte sesongen på en sterk måte, sier han.

Og fortsetter:

– Manageren understreket at det var viktig at vi viste hvor mye helgens tap sved for oss. Vi hadde god energi i hele laget. Gutta presset hardt og viste vilje til å vinne og til å takle. Og vi fikk belønningen.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i livesenteret!

Og den belønningen var selvsagt tre poeng som plasserer Liverpool på heller anonym 9. plass. Men avstanden opp til Manchester United på 5. plass er bare seks poeng, og The Reds har én kamp mindre spilt.

Drømmen om spill i Europa lever derfor i beste velgående for Liverpool-spillerne.

– Ja, vi håper på det. Vi er mot slutten av sesongen nå, men det er mange kamper igjen. Vi ønsker å avslutte sterkt, sier Milner.

Lallana åpnet ballet

Vel 34 minutter var spilt da Lallana sendte The Reds i ledelsen med en freidig markkryper. Scoringen kom åpenbart overraskende på Liverpool-manager Jürgen Klopp, som ble fanget opp av tv-kameraene tydelig overrasket og flirete på sidelinjen.

Sju minutter etter var det Milners tur til nettsus, og 2-0 ble sikret etter flott kombinasjonsspill fra Liverpool. Til slutt var det Firmino som hadde den målgivende pasningen til den tidligere City-spilleren.

Og Firmino var lysten på scoring selv også, noe han fikk i det 57. minutt da han ble spilt alene gjennom med City-keeper Joe Hart. Brasilianeren var sikker i utførelsen og sørget for en fortjent 3-0-ledelse.

Etter en forrykende halvtime dabbet kampen noe av, og Liverpool kunne forholdsvis enkelt kontrollere inn seieren.

Faktisk var vertene nærmere både 4-0 og 5-0 enn City var en redusering.