Skuespiller Haugen Sydness (43) måtte gå ned ti kilo for rollen som etterforsker Viggo Lust

Kyrre Haugen Sydness (43) er tilbake som etterforskeren Viggo Lust i ny sesong av «Det tredje øyet».

Se klipp fra serien i toppen av saken.

Suksesserien «Det tredje øyet» ble en stor krimfavoritt hos det norske publikum i 2014. Over 500.000 seere fikk med seg siste episode, og nå tar TV 2 opp tråden.

Kyrre Haugen Sydness (43) spiller hovedrollen som politietterforsker Viggo Lust i serien. Nå gleder han seg til å vise seerne den andre sesongen, som om mulig er enda bedre enn den første.

– Målet var å lage en like spennende og gripende historie som i sesong én, og det er en utfordring å følge opp den linjen. Så nå har vi jobbet intenst med å få til det, og det tror og håper jeg vi har klart, sier Sydness som tror sesong to til og med kan toppe den første.

Etter sesongfinalen i 2014, tikket meldingene inn på skuespillerens mobil.

– Det kom masse meldinger på Facebook og på sms. Mange likte serien godt, og mange mente at det endelig var noe spennende å følge med på som var norsk og troverdig.

NORSK ACTION: Kyrre Haugen Sydness som politietterforsker Viggo Lust i Det tredje øyet. Foto: Bendik Stalheim Møller.
NORSK ACTION: Kyrre Haugen Sydness som politietterforsker Viggo Lust i Det tredje øyet. Foto: Bendik Stalheim Møller. Foto: Bendik Stalheim Møller

Haugen Sydness mener nivået er høyt på norske serier, og er stolt over nordmenns høye standard på krim – og dramaserier de siste årene.

– Jeg synes det er bra at det produseres så mye som det har blitt de siste 3-4 årene. Det er modige ting som skjer. Jeg synes «Okkupert» og «Mammon» viser at vi tør å tenke stort. Jeg er også veldig spent på «Nobel», som toucher tematikk som jeg synes er kjempespennende!

Gikk ned ti kilo for rollen

Kyrre satt ølen i halsen da regissør Gunnar Vikene litt fleipende ga Kyrre beskjed om å gå ned 18 kilo før andre sesong.

– Jeg måtte komme meg i form, men han stoppet meg da jeg hadde gått ned ti kilo, sier Sydness som forteller at vektnedgangen var den enkleste oppgaven han fikk.

43-åringen kastet sukker og usunn mat og la seg i hardtrening før innspillingen. Han fikk også spesialtrening i politiet.

– Jeg traff politifolk og satt meg inn i tankesettet deres. Jeg gikk et eget kurs i arrestasjonsteknikk som var veldig gøy, sier han.

Blir nedringt av Sabeltann-fans

Kyrre Haugen Sydness er kjent fra filmer som blant annet «Max Manus», «Hodejegerne» og «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama». Han er alle barnas favoritt i Kjuttaviga, hvor han hver sommer står på scenen som Kaptein Sabeltann.

– Tilbakemeldingene på «Det tredje øyet» kan ikke måle seg med de jeg får gjennom den andre jobben min, spøker Kyrre som stadig blir oppringt av ivrige Kaptein Sabeltann-fans.

Se «Det tredje øyet» på TV 2, søndag 6. mars kl.21.45. Serien har premiere på TV 2 Sumo samme dag, deretter vil TV 2 Sumo ligge en uke foran.