Ida (16) tolket Beyoncé i Idol: – Fantastisk!

Åtte deltakere skal bli til to. Se alle kveldens opptredener – og hva dommerne mener om dem – her!

Onsdag kveld var startskuddet for årets semifinalerunder i Idol. Åtte semifinalister stod på scenen i kveld.

Mens seerne stemmer én deltaker videre, er det dommerne Gunnar Greve Pettersen (33), Øyvind «Vinni» Sauvik (39), Ina Wroldsen (31) og Sandeep Singh (29) som bestemmer hvem den andre som får plass i årets topp ti blir.

Se alle opptredener og dommerkommentarer her!

Amalie fikk skryt for opptreden men kritikk for låtvalg

Første semifinalist ut i kveld var 16 år gamle Amalie Leirvik, som sang «Tough Lover» av Christina Aguilera.

Vinni var begeistret for deltaker, men ikke musikk.

– Den tryggheten du snakket om i introen, den er der. Du kommer inn og åpner hele ballet, 16 år gammel. Du står alene på scenen og synger som det er den mest naturlige tingen i verden. Der er sykt imponerende å se på! Jeg er ikke så glad i låtvalget ditt, men deg har jeg ingenting å utsette på, sa han.

Gunnar var også imponert.

– Det er litt som om H3 Arena blir din lekegrind et lite øyeblikk. Det er utrolig imponerende å se hva du får til og hvor mye du har vokst. Du må stole på melodien, jeg synes du gjør litt mye ut av det. Det blir litt vokal-berg-og-dal-bake, så stol på melodien, sa han.

Ina hadde ikke mye å utsette på kveldens første opptreden:

– Jeg synes at energien og kontrollen din er fantastisk. Du er fryktløs og jeg elsker det! Jeg synes det var en kjempeflott fremførelse!

Greve skuffet av Kims Justin Bieber-tolkning

Kim Wigaard Johansen (27) tok fatt på Justin Bieber-hiten «What Do You Mean» som andremann ut i kveld.

Sandeep mente at Kim ikke helt klarte å fenge.

– Kim, du er garantert en av de proffeste deltakerne vi har hatt i år. Du kommer deg rent og pent gjennom låta, men det er litt kalkulert. Jeg klarer ikke helt catche følelsene. Det blir fortsatt litt for musical for min smak, mente han.

– Jeg blir litt skuffet, jeg må være ærlig og si det, begynte Gunnar.

– Du er en av de proffeste og en av de som viser at du alltid har kontroll. Men jeg synes ikke det var kjempespennende i dag, fortsatte han.

Ina var også lunken i tilbakemeldingen.

– Jeg synes at ting er på plass vokalmessig, du synger rent og pent. Jeg skulle ønske at du kunne fortelle meg historien hakket bedre enn du gjør. Det blir litt karrikert. Men sangprestasjonene er det ikke noe å utsette på!

Ida tolket Beyoncé: – Fantastisk!

Ida Røsler Gullhaug (16) sang Listen» av Beyoncé i kveld, til stor entusiasme bak dommerbordet.

– Ida, you have arrived! utbrøt Ina.

– Herlighet ... Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er rett og slett litt målbundet. Jeg har alltid visst at du var god, men dette var fantastisk!

Gunnar var ikke mindre rosende.

– Jeg elsket dette! Det er akkurat som om de siste par månedene har blitt en tidsmaskin og du har blitt ti år eldre, i scenetilstedeværelse. Du står der med verdens største selvfølgelighet!

Vinni innrømmet at han tidligere har slitt med å «få tak på» Ida.

– Du er liten og søt, men har samtidig autoriteten til en dørvakt jeg er livredd for. I dag følte jeg at det landet. Du blendet alt sammen. Det er det beste jeg har sett deg gjort, og helt klart dagens beste!

Se Idas opptreden øverst i artikkelen.

Dommersplid om Kristians falsetter

Fjerde semifinalist på scenen var Kristian Varmo Andresen (19), som sang «Undressed» av Kim Cesarion.

Falsettene hans splittet dommerne i kveld.

Gunnar var ikke spesielt positiv.

– Kjære Kristian. Nå er vi kommet til semifinalene i Idol. Det er et vanvittig høyt nivå, og vi forventer mye. Jeg må være ærlig, jeg synes dette var middelmådig. Du fant falsettene dine på dommercampen, og nå føler jeg at du besøker falsetten litt fordi det er trikset ditt, og det er litt farlig.

Ina var langt fra enig med sin kollega:

– Jeg synes det er litt feil å si. Jeg liker falsetten. Og sangen er sånn, hva skal han gjøre, da? Jeg synes det kunne vært hakket mer lekent, men jeg synes du er en showman. Jeg synes det er kjempebra, jeg!

Vinni hadde både ris og ros å komme med.

– Jeg er enig i at du er en showman. Det er gøy å se på deg. Jeg er imponert over falsetten din, den treffer godt og er stødig. Mitt eneste ankerpunkt er at det nesten bikker over i ufrvillig komisk noen ganger, mente han.

Dommerne om Kjerstins Adele-tolkning: – Nydelig!

Adeles «When We Were Young» var neste punkt på planen, tolket av Kjerstin Guddal Jansson (17).

Sandeep mente låtvalget ikke var det beste.

– Det er det med å velge en låt av Adele som mange snubler med, men du viser at det er mulig. Du har en evne til å kverne følelsen ut av hver eneste stavelse. Det eneste jeg har å trekke er at du kanskje valgte den dølleste låta til Adele.

Ina likte det hun hørte, men mener Kjerstin har mer å by på.

– Jeg synes at ditt sterkeste kort er den utrolig emosjonelle fremføringen din. Jeg synes det er et modig låtvalg. Jeg føler at du holder strømmen i versene, men i refrengene drar du ikke med deg hele lasta. Det blir litt for lett. Jeg tror det bor en motor inni deg, vi må bare trimme den. Det var kjempefint. Du er vakker og det var nydelig!

Dommerne til forkjølet Julie: – Du er amazing!

Julie Stokke (17) sang «Lionheart» av Demi Lovato, som blant andre er skrevet av dommer Ina Wroldsen (31).

Til tross for at 17-åringen har slitt med forkjølelse, klarte hun seg bra på scenen, ifølge dommerne.

– Kjære Julie. Vi har snakket masse sammen, og nå synes jeg du har fulgt det jeg har sagt: Stol på melodien og teksten. Jeg synes det var vakkert. Jeg vet at du er litt syk. Jeg vet hvor har du har jobbet, jeg vet hvor hardt du jobber. Jeg vet hva som ligger i deg. You're my girl, og jeg elsker deg, sa Ina.

Vinni var også mer enn positiv til deltakeren.

– Du har noe magisk. Det er toppnivå. Du er helt klart en av de aller beste. Noe av det du driver med er så voldsomt at jeg blir slått i bakken av det. Men du kan også være din egen verste fiende, du er litt slem med deg selv. Stol på det du har! Du er fuckings amazing!

– Julie, du har et favorittstempel, og det kan være noe av det verste som finnes. Etter at du sang Adele på dommerutvelgelsen, var det liten tvil om at du ville få det. Jeg får gåsehud av deg. Det at du sprekker på de høyeste tonene, det er nesten så jeg vil tørre å påstå at det ikke gjør noen verdens ting, sa Gunnar.

Fikk stående applaus for Bowie-tolkning: – Magisk!

Marius Samuelsen (18) sang David Bowies «Life On Mars» i kveld. Ina reiste seg i applausen, og salen sluttet knapt å hoie da siste strofe var sunget.

– Den aller største utfordringen vi har nå er å klare å få deg og alle som sitter der hjemme til å skjønne hvor bra dette er, sa Gunnar.

Ina var nærmest over seg av begeistring.

– Du her helt, helt, helt magisk! Ah!

Også Vinni var mer enn fornøyd.

– Snakk om perfekt låtvalg! Det er sjelden jeg har hørt en låt som passer så bra. Dynamikken og bevegelsene dine er helt rå, sa han.

– Jeg synes dette her var dødsfett! stemte Sandeep i.

Siste deltaker ut fikk dommerros: – Fantastisk!

Erika Norwich (16) avsluttet ballet med Highasakites «Since Last Wednesday».

– Den største utfordringen din er når energinivået bikker over. Du ligger og vaker høyt i skjæringspunktet, men jeg synes du lander på riktig side. Dette var dritfett og du har en tilstedeværelse og innlevelse. Veldig bra, sa Vinni.

– Jeg var redd for at låta skulle være for moden for deg, det er så mye liv i deg. Men du kommer på og ser fabelaktig ut og du nailer hele feelingen i låta. Jeg synes det var fantastisk, tilføyde Ina.

Også Gunnar gledet seg over kveldens siste opptreden.

– Det var et fortreffelig låtvalg! Det var en kjempeopptreden. Men det er et eller annet jeg sliter med og som jeg ikke klarer helt å sette fingeren på. Det var en kjempefin opptreden, tusen takk!

Se det første intervjuet med finalistene som er videre HER!