BLE FORKJØLET: Julie Stokke (17) er forkjølet i det hun går på scenen onsdag kveld. Hun har likevel planer om å gi alt i Idols første semifinale. FOTO: ENDRE FORBORD / TV 2
BLE FORKJØLET: Julie Stokke (17) er forkjølet i det hun går på scenen onsdag kveld. Hun har likevel planer om å gi alt i Idols første semifinale. FOTO: ENDRE FORBORD / TV 2

Julie ble syk før Idol-semifinale: – Jeg trodde løpet var kjørt

Står likevel på scenen onsdag kveld for å synge en av dommernes låter.

Mørket har senket seg over H3 Arena på Fornebu i Bærum. I et backstagerom i andre etasje sitter åtte spente semifinalister som i løpet av kvelden får vite hvilke to av dem som går videre i Idol.

En av dem er Julie Stokke (17). Oppladingen til livesendingen ble ikke helt som hun hadde håpet.

– Jeg er blitt forkjølet, så det blir spennende å se hvordan dette blir! Men akkurat nå er jeg ganske rolig, forteller hun til TV 2.

– Hva tenkte du da du skjønte at du var blitt syk før livesendingen?

– Da tenkte jeg at løpet var kjørt. Men nå får jeg bare håpe på det beste og gjøre det jeg liker, smiler 17-åringen.

Synger dommerlåt: – Ekstra nerver!

Det er ikke hvilken som helst låt som Julie fremfører i kveld. Hun skal nemlig ta fatt på «Lionheart» av Demi Lovato, som blant andre er skrevet av dommer Ina Wroldsen (31).

– Jeg fikk et tips om at jeg kanskje skulle velge den. Og da jeg hørte sangen for første gang, syntes jeg at den var veldig fin! Det var noe spesielt med den, så da ble det den.

Idol-Julie (17) imponerer alle – men plutselig stormer hun a...

Julie innrømmer at det tar på å skulle ha låtskriveren bak sittende i salen når hun synger.

– Det blir litt ekstra nerver på grunn av det. Det er spesielt. Men jeg gleder meg sykt mye!

Sett av hundretusener – ser ikke på seg selv som favoritt

Julie fått god eksponering i løpet av Idol-sesongen. Hennes første audition er eksempelvis sett nærmere 200.000 ganger på TV2.no.

– Det er sykt gøy at så mange vil følge med på meg og drømmen min! Jeg synes det er veldig spesielt å få være med her. Du utvikler deg så mye fra auditionperioden fram til semifinalen.

Klarer du å se Julie (16) sin audition uten å få frysninger?

I kommentarfeltene kan det tyde på at Julie har mange følgere og fans som heier på henne i sangkonkurransen. Hun sier at hun ikke er redd for at et mulig favorittstempel skal skape problemer.

– Jeg har ikke sett på meg selv om favoritt i det hele tatt! Man tenker ikke så mye på det når man er her. Man har det bare gøy og koser seg masse! Den som går videre, går videre.

Vil synge resten av livet

Selv om hun tar hypen med stor ro, er hun tydelig på én ting: Hun har lyst til å gå videre.

– Det betyr alt for meg. Det er virkelig drømmen min. Og jeg tror det vises ganske godt når jeg står på scenen. Jeg elsker å stå på scenen, det er livet mitt. Det er det jeg vil holde på med resten av livet!

  • Se første semifinale i Idol onsdag klokken 20.00 på TV 2!