Johaug klinket til og vant med suksessoppskriften

Therese Johaug slo knockout på konkurrentene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter skuffelsen på tirsdagens sprint klinket Therese Johaug fra start på 10,5 km fellesstart i Ski Tour Canada.

Der smadret hun konkurrentene og vant på suverent vis. Heidi Weng ble nummer to, minuttet bak Johaug, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer tre 1.09 bak.

Se hvordan Johaug knuste konkurrentene øverst i saken! Video med tillatelse fra NRK.

Johaug var nervøs

Maiken Caspersen Falla ble nummer fire, mens Ingvild Flugstad Østberg ble nummer seks. Det betyr at Johaug leder sammenlagt og har 26 sekunder ned til Heidi Weng i sammendraget. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er nummer tre 1.10 bak Johaug.

– Jeg hadde aldri i verden trodd at jeg skulle gå så bra som jeg gjorde i dag. Det var et fantastisk løp og jeg hadde helt råe ski. Jeg skjønner ikke det helt selv, sa hun til NRK.

– Jeg var veldig nervøs før start. Jeg hadde startnummer 27. og var i fjerde rekke. Det var helt kaos i starten og folk ramlet. Jeg er veldig godt fornøyd med det og at jeg klarte å jobbe meg oppver i feltet. Jeg fokuserte kun på teknikken og veldig godt fornøyd med at jeg klarte å gå i fra i denne løypen her, fortsatte Johaug.

– «Walk in the park» for Therese

Ingvild Fulgstad Østberg var imponert over maktdemonstrasjonen til Johaug.

– Hun er overlegen i dag, går rett i fra og føler seg bra. Alt stemmer og da klarer hun å gå i fra igjen i en slik løype. Det er imponerende, sier Flugstad Østberg til TV 2.

– Løypen er i en park, er det en «walk in the park»?

– Det var en «walk in the park» for Therese da. Det ble det. Nå er det en millionby så det er kult å gå i en park her. De folkene rundt her vet sikkert ikke hva vi holder på med her. Men det var en overraskende fin løype. Det var bra det.

Tar over ledertrøyen

Selv om Johaug hadde et vanskelig utgangspunkt og hadde 27. startposisjon, manøvrerte 27-åringen seg fremover på elegant vis og tok teten allerede i første bakken.

Allerede etter to kilometer sprakk feltet etter at Johaug kjørte i front. Det var helt tydelig at taktikken var slik den bruker å være. Ta teten, kjøre på fra front og ta sekunder i bakken.

Kun Astrid Uhrenholdt Jacobsen maket å henge på Johaugs råkjør. Etter passeringen på 3,5 km takket verdenscuplederen for følge. Ved 4,6 km var det Uhrenholdt Jacobsen 11,9 sekunder bak.

Utover i løpet økte bare avstanden, og i mål var Johaug så suveren og tar over ledertrøyen.