Kompany om tittelhåpet: 
– Det er jaktsesong

Innrømmer at Manchester City ikke er favoritter, men nekter å gi opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool-Manchester direkte på TV 2 Sport Premium eller tv2sumo.no kl. 21.00.

Manchester City ligger i skrivende stund ti poeng bak serieleder Leicester med to kamper mindre spilt. Med seier i begge hengekampene, der den første er onsdagens bortekamp mot Liverpool, vil de lyseblå kun ha fire poeng opp.

Da vil de virkelig være på skuddhold i titteljakten.

– Det er jaktsesong. Det er bedre å jakte enn å bli jaktet, sier kaptein Vincent Kompany (29).

Se reportasje i videovinduet over!

– Vi er ikke favoritter
Han innrømmer at City ikke er tittelfavoritter lenger, men har på ingen måte gitt opp.

– Alle må være så fokuserte som noen gang. Ved måten vi alle oppfører oss på kan vi oppnå noe spesielt. Vi er ikke favoritter lenger, det er bare slik det er. Vi må bare håpe at dersom vi kan få ut det beste fra alle i klubben, så kan vi overprestere igjen, sier belgieren.

For at tittelhåpet skal leve trenger Manchester City å avslutte sesongen knallsterkt, i en sesong der de har slitt med å prestere jevnt.

– Vi må sørge for at vi holder nivået vi har hatt i de to siste kampene, mener Kompany.

– Har familien og fotballen
Etter 3-1-seier borte mot Dynamo Kiev i Mesterligaen og seier etter straffekonk mot Liverpool i søndagens ligacupfinale, er det på tide å levere i ligaen.

Da er det godt å ha Kompany tilbake. Kapteinen har slitt med skade denne sesongen, men ivrer etter å vise alle som tviler på ham at de tar feil.

– Det er livet mitt. Jeg har familien og fotballen, det er det som betyr mest for meg. Jeg gjør jobben. Det er ikke første gang folk sier jeg er ferdig på grunn av en skade, det har, tro det eller ei, skjedd siden jeg var 18. Det er ikke noe bedre enn å vise folk at jeg er meg selv igjen, og om noe, er enda bedre, sier 29-åringen offensivt.

Og en Kompany tilbake på sitt aller høyeste nivå kan være akkurat det Manchester City trenger for å blande seg inn i tittelkampen for fullt igjen.