ROTTERDAM, NEDERLAND 20160301.
OL kvalifisering i fotball for kvinner.
Keeper Cecilie Fiskerstrand  under treningen på Woudestein stadion, tirsdag kveld.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ROTTERDAM, NEDERLAND 20160301. OL kvalifisering i fotball for kvinner. Keeper Cecilie Fiskerstrand under treningen på Woudestein stadion, tirsdag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Svenskenes landslagssjef om Norges urutinerte keeper: – Gi faen, bare skyt

Pia Sundhage vil utnytte at Norges  førstekeeper har seks a-landskamper. – Bring it on, svarer 19-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cecilie Fiskerstrand, Trondheims-Ørns Kristine Nøstmo og Josefine Ervik fra Vålerenga utgjør Norges keepertrio til OL-kvalifiseringskampene mot Sverige, Nederland og Sveits.

De tre har til sammen seks a-landskamper, noe onsdagens motstandere - Sverige - ønsker å utnytte. På tirsdagens treningsøkt fokuserte det svenske landslaget på tidlige avslutninger fremfor småspill.

– Gi faen i veggspillet, skyt!, ropte Sundhage til spillerne sine.

– Hjelmseth har hatt avgjørende redninger ved flere anledninger. Vi kommer til å prente det inn hos spillerne våre: «dere spiller mot en spiller som ikke har like mye erfaring», sier hun til Aftonbladet.

Rutinerte Sundhage har planen klar.

– Du har situasjoner som spiller der du kan skyte eller slå en ekstra pasning. Da vil vi komme til avslutninger. Om det er helt fremme eller på kantene spiller ingen rolle, men jo oftere ballen er i motstanderens straffefelt, desto bedre.

– Bring it on!
Ingrid Hjelmseth rundet 100 landskamper i fjor. Forrige uke meldte fotball.no at keeperveteranen hadde meldt forfall til kvalik-kampene på grunn av skade, noe hun selv benektet.

– Jeg er spilleklar og har ikke meldt forfall. Det er synd at det fremstilles som at jeg selv har tatt avgjørelsen om at jeg ikke skal være med, for sånn er det ikke. De har bestemt at jeg ikke skal være med, ikke jeg, sa Hjelmseth til TV 2 - og følte seg vraket.

Fiskerstrand var Hjelmseths reserve i Stabæk forrige sesong og spilte tre toppseriekamper og to NM-kamper for bæringene. Etter sesongen gikk hun til seriemester LSK.

19-åringen bryr seg ikke om at svenskene fremhever henne som Norges svakeste punkt.

– Det er bare å gå ut og ha det gøy. Bring it on, sier hun til TV 2.

Hun lar seg ikke affisere over diskusjonen som har kommet i etterkant av uttaket.

– Det har jeg ikke tenkt noe på. Jeg må jo alltid tenke at jeg skal være klar til å spille. Diskusjonen har jo på en måte handlet om andre enn meg, sier hun videre.

Hun bryr seg heller ikke nevneverdig om at onsdagens OL-kvalifisering er annerledes enn en treningskamp på La Manga.

– En fotballkamp er en fotballkamp. Jeg tenker ikke så mye på det.

Kun ett av de fire lagene i puljen tar seg til OL i Rio.