KRISE: Oljeplattformen Deepsea Atlantic ligger i opplag på Hanøytangen utenfor Bergen. Arbeidsledigheten rammer Rogaland hardest. (Foto: Tore Meek / NTB scanpix)
KRISE: Oljeplattformen Deepsea Atlantic ligger i opplag på Hanøytangen utenfor Bergen. Arbeidsledigheten rammer Rogaland hardest. (Foto: Tore Meek / NTB scanpix) Foto: Meek, Tore

NAV: Nær 100.000 arbeidsledige i år

Over 95.000 nordmenn vil være arbeidsledige ved utgangen av året, viser de siste anslagene fra Nav.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Navs oppdaterte prognoser ble publisert onsdag. Arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng sier det fortsatt vil være oljefylket Rogaland som rammes hardest.

– Vi har fortsatt et todelt bilde av arbeidsmarkedet. Det er i de fylkene som er mest påvirket av oljevirksomheten hvor bildet forsterker seg, sier Vågeng til Dagens Næringsliv.

Slik Nav ser det, vil arbeidsledigheten krype videre oppover i månedene som kommer og bikke 95.000 helt arbeidsledige mot slutten av 2016.

Fra neste år vil ledigheten avta, ifølge prognosene, men ikke mer enn at gjennomsnittsledigheten i 2017 vil være litt høyere enn snittet for 2016. Mens det i snitt var 80.600 arbeidsledige i fjor, innebærer Navs anslag en gjennomsnittsledighet på 91.000 i år og 92.000 i 2017.

– Vi tror det kommer til å snu i 2017 for de fleste delene av landet, men det kan ta litt lengre tid i Rogaland, sier Vågeng.

NTB