Hotel Cæsar-fansen vil hevne seg på TV 2

Cæsar-fansen i harnisk etter TV 2s valg om å sende serien på TV 2 Sumo.

TV 2 har bestemt seg for å fornye kontrakten med såpeserien «Hotel Cæsar» med 50 nye episoder.

Samtidig er det besluttet at den folkekjære dramaserien skal flyttes fra lineær TV til TV 2 Sumo.

Fansen i harnisk

Dette får Cæsar-fansen til å se rødt. Lederen i Hotel Cæsars fanklubb, Stian Nandrup, forteller til TV 2 at fansen nå er svært skuffet.

– Folk flest er i harnisk. Noen takler det bedre enn andre, sier Nandrup til TV 2.

Nandrup har selv sett alle de 3000 episodene av serien, tross i at han kun var to år gammel da piloten ble sendt for første gang på norsk TV.

– Leit hvis man raser

Flere tusen har engasjert seg på Facebook i dag, og kommentarene hagler. Spesielt er seerne bekymret for den eldre generasjonen, som ikke lenger vil kunne få se favoritt-serien sin på lineær TV.

– Det er leit hvis man raser, for det er det ingen grunn til. Vi har bestil 50 nye episoder, og det er stort i norsk sammenheng, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

Flere fans begrunner raseriet med at flere eldre ikke har forståelse for data, og at mange kanskje ikke har råd til et Sumo-abonnement.

– Hvis man ikke har råd, er dette selvfølgelig veldig leit, men samtidig så er dette veldig godt innhold, fortsetter Haug som ser på det store engasjementet rundt byttet som positivt.

– Jeg elsker det. Det er det vi lever av! Vi lever av seerne, vi lever av fansen vår, og i dag tilbyr vi de nye episoder. At de brenner for det er kjempebra, det lover godt, sier han.

Vil hevne seg på TV 2

Nandrup kunne fortelle at flere i fanklubben har planer om å hevne seg på TV 2.

– Noen har truet med å ringe TV 2-direktøren midt på natten, mens andre vil boikotte kanalen. Jeg håper selvsagt at folk husker folkeskikken selv om man er opprørt, sier Nandrup.