LEKER: Her er Hope sammen med de andre barna på barnehjemmet. FOTO: FACEBOOK/DINNOEDHJAELP
LEKER: Her er Hope sammen med de andre barna på barnehjemmet. FOTO: FACEBOOK/DINNOEDHJAELP

Nå er lille Hope (2) skrevet ut fra sykehus

Hope ble utstøtt av familien fordi de mener han er en heks. Nå har han fått komme til barnehjemmet. – Vår drøm gikk i oppfyllelse, sier redningskvinnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den avmagrede toåringen Hope ble for to måneder siden utstøtt av familien og landsbyen sin i Nigeria fordi de mente han var en heks.

Gutten ble etterlatt for å dø, men ble reddet av den danske nødhjelpsarbeideren Anja Lovén. Bildene av Hope og redningskvinnen har siden rørt en hel verden.

Hope ble lagt inn på sykehus, men tirsdag kan Lovén fortelle at han endelig er skrevet ut.

– Endelig, endelig, endelig! I dag ble Hope utskrevet fra sykehuset. Barna har vært så spente hele dagen! skriver hun på sin Facebook-side.

Leker med andre

Selv er nødhjelpsarbeideren i Danmark for øyeblikket, men hun legger ikke skjul på at hun gjerne skulle vært i Nigeria sammen med Hope.

Lovén har lagt ut flere bilder som viser den to år gamle gutten som leker med de andre barna på barnehjemmet.

– Jeg blir målløs av å se på disse bildene av barna som leker med Hope. Vår drøm gikk i oppfyllelse. Dette er hva menneskeheten handler om, fortsetter Anja Lovén.

– Barn ser magi fordi de ser etter det og nå har Hope funnet sin magi, legger hun til.

RØRENDE: Anja Lovén skriver at bildene av Hope er som å se en drøm gå i oppfyllelse. FOTO: FACEBOOK/DINNOEDHJAELP
RØRENDE: Anja Lovén skriver at bildene av Hope er som å se en drøm gå i oppfyllelse. FOTO: FACEBOOK/DINNOEDHJAELP

Planlegger Hope-senter

Lovén har tidligere fortalt til TV 2 at støtten har vært massiv etter at bildene ble publisert. Hun kan ikke fortelle hvor mye penger organisasjonen DINNødhjælp har mottatt – det er for farlig i Nigeria. Men det er snakk om så mye at de planlegger å bygge et nytt legesenter – det skal kalles opp etter Hope.

Anja Lovén har solgt alt hun hadde for å vie livet for å hjelpe barn som utstøtes og mishandles på den nigerianske landsbygda. Mange av barna mistenkes for å være hekser. De tortureres, misbrukes seksuelt og hånes. Få tør gripe inn i frykt for selv å bli stemplet som heks.

Årsaken til at Hope ble stemplet som heks er uklar. Ofte er det det død eller sykdom i familien som kan sette noen under mistanke. Dårlige avlinger eller barnløshet blir også forklart med heksekunst.

Samler inn fotballdrakter

Også i Norge har flere engasjert seg i saken. Politimannen Bjørn Druglimo skal samle inn drakter fra alle toppfotballagene i Norge. De skal sendes til barnehjemmet i Nigeria.

Mandag mottok Druglimo over 100 drakter i barnestørrelser fra Mjøndalen IF. På drakt nummer syv står det «HOPE» på ryggen.

– Håpet er at Anja Lovèn fordeler det sånn at barna får lov til å spille fotball med ordentlige fotballdrakter, sa Druglimo til TV 2.