Trump anklages for svindel

New York-domstol blåser liv i svindelsak mot Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ankedomstol i New York gjenoppliver påtalemyndighetens sak mot Trump University, som anklages for svindel.

Delstaten New Yorks justisminister Eric Schneiderman gikk til sak mot Trump-foretaket tilbake i 2013. Myndighetene anklager Trump University for å ha ført studenter bak lyset ved å lokke dem til å betale for studier som de trodde var ved et autorisert universitet.

Det kommer fram i kjennelsen fra en ankedomstol på Manhattan tirsdag, samme dag som Donald Trump stiller til Republikanernes nominasjonsvalg i elleve delstater.

Schneiderman hevdet at Trump University skapte en falsk oppfatning av at forretningsmannen selv håndplukket lærere. Justisministeren anklaget også Trump for å ha hatt en betydelig rolle i «universitetets» virksomhet, heter det i tirsdagens kjennelse.

Trump fikk allerede i 2005 beskjed om at Trump University – som i 2010 skiftet navn til Trump Entrepreneur Initiative, var i strid med utdanningslovene i delstaten New York. I 2014 fastslo en dommer at det ikke er noen tvil om at Trump aldri rettet seg etter autorisasjonskravene.

I søksmålet anklages foretaket for å bedrive en salgsteknikk der et billig produkt annonseres i den hensikt å styre til å lokke studentene til å registrere seg til dyre seminarer. (©NTB)