Falla smartest og banket konkurrentene

Maiken Caspersen Falla vant sprinten i Ski Tour Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ski Tour Canada ble innledet med sprint tirsdag. Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng tok seg til finalen.

I en jevn finale var Falla smartest i svingen før oppløpet og klinket til med seier foran Stina Nilsson og Jessica Diggins.

Se avslutningen øverst i saken! Video med tillatelse fra NRK.

– Kult å vinne

Weng ble nummer fire foran Flugstad Østberg og Ida Ingemarsdottir.

– Det var helt perfekt. Vi har vært her i mange dager kjent på det å være veldig trøtt og har hatt en lang reise. Nå er det herlig å endelig være i gang. Det har jeg gledet meg veldig lenge til. Nå kommer dagene til å gå veldig fort og nå gjelder det å være fokusert på start og slappe av mellom slagene. Nå har jeg allerede oppnådd noe her og kan senke skuldrene. Dette blir veldig gøy, sier Falla til NRK etter løpet.

Sprinteren har ikke satt seg noe konkret mål for Ski Tour Canada, og tar et løp om gangen.

– Det er morro å vinne skirenn. Jeg har vært med mange år i gamet uten å vinne så veldig mye. Så det er kult det, sier Falla til TV 2.

– Og nå vinner du hele tiden?

– Ja, nå har jeg blitt godt vant. Det kommer til å bli tøffe tak til sommeren for og klare å opprettholde dette til sommeren.

Johaug: – Min egen feil

For Therese Johaug var det stang ut allerede fra start i kvartfinalen. Allerede ut fra startområdet var hun bak konkurrentene og maktet ikke å finne en god posisjon videre i løpet. Til slutt ble hun nummer fem i sitt heat.

Det betyr at hun er over minuttet bak Falla, mens Heidi Weng og Flugstad Østberg fikk 46 sekunder på Johaug.

– Det er fullt ut min egen feil. Jeg må være mer på hugget og mer i posisjon skal jeg klare det. Det klarte jeg ikke i dag. Vi har startet touren og er ferdig med en sprint. Jeg gleder med til 10 km i morgen, forklarer Johaug til TV 2.

Nå må 27-åringen hente inn sekunder på sine argeste rivaler i de kommende løpene. Ski Tour Canada er annerledes enn Tour de Ski, der Johaug var til slutt var suveren opp monsterbakken.

I Canada blir det jevnere tror Johaug, som øyner håp for å ta sekunder og minske forspranget til de foran.

– Det er sikkert bonussekunder som blir delt ut på den 15 km. Vi skal gå 10 km skøyting individuelt, som jeg også har gode erfaringer med fra før og jeg kan hente sekunder på. Der blir det også gitt ut bonussekunder. Klart, det er tre minutter som blir gitt ut i bonus her pluss ti på prolog. Det blir litt sånn opp i opp tror jeg. Det kan bli ganske jevnt oppe i toppen, spår Johaug.

– Hun er den største favoritten

De to største favorittene er nok Johaug og Flugstad Østberg, men skistjernen tror en lagvenninne blir farligst.

– Jeg tror selvsagt at jeg og Ingvild vil være i teten der, men jeg tror selvsagt at Heidi og Astrid kommer til å gjøre det bra. Personlig tror jeg Heidi Weng vil gjøre en bra Tour her. Hun er sugen på å gå fort og det er en Tour som kan passe henne bra. Hun har vist stigende form og for å være ærlig tror jeg hun er den største favoritten, sier Johaug til TV 2, og utdyper:

– Jeg har sett at Heidis formkurve har vært stigende siden Tour de Ski. Før jul var hun ikke på hugget og var ikke der hun bruker å være. Nå utover har hun kommet i form og fikk andreplass på duathlon i Lahti.

– Men du gir deg ikke uten kamp?

– Nei, jeg skal kjempe til «the bitter end».

NB: Ragnhild Haga ble nummer fem i sitt kvartfinaleheat, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fire i sitt heat.