BLE NUMMER TO I FJOR: Martin Johnsrud Sundby ble «bare» nummer to i Birkebeinerrennet i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLE NUMMER TO I FJOR: Martin Johnsrud Sundby ble «bare» nummer to i Birkebeinerrennet i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Johnsrud Sundby vil ha revansj i Birken

Petter Eliassen mener Sundby nå er sterkere enn ham i staking.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har fryktelig lyst til å møte Petter i Birken. Og i år skal også jeg stake - selvsagt!

Martin Johnsrud Sundby har nettopp kommet i gang med Ski Tour Canada, men røper til TV 2 at han er skikkelig lysten på revansjeduell i Birkebeinerrennet. I fjor staket Petter Eliassen - og vant. Martin Johnsrud Sundby gikk med festesmurning - og måtte altså gi tapt.

– Birken går kun en uke etter at Ski Tour Canada er ferdig?

– Det er selvsagt ikke noen optimal oppladning til en slik kraftprøve, men jeg har jo satset litt ekstra på staking foran denne sesongen. Da er det pirrende å kunne få prøvd seg mot han som har vist seg best på området, Petter Eliassen, sier Sundby.

– Er Petter Eliassen klar for møtet med Johnsrud Sundby?

– Klar og klar, nå blir det først Vasaloppet, men selvsagt gleder jeg meg til Birken. Og det er ekstra motiverende dersom Martin stiller til start. Det er jo også en anerkjennelse av langløp, sier Petter Eliassen.

– Du satte Johnsrud Sundby på plass i fjor?

– Ja, og det var jo moro, men han ser ut til å ha blitt mye bedre mens jeg kanskje er på samme nivå som sist vinter, forteller han.

– Du får to ukers hvile mellom Vasaloppet og Birken, mens Johnsrud Sundby får en uke fra Ski Tour Canada til turen over fjellet fra Rena til Lillehammer?

– Jeg tror det er en tøffere påkjenning med så mange løp, dessuten så tar jo litt tid å komme tilbake i normal døgnrytme igjen, sier Eliassen.

– Hvem er sterkest i staking av dere i øyeblikket?

– Martin! Martin har jo denne sesongen staket i verdenscupen - og lykkes med det. Han er en skikkelig tøffing, sier Eliassen.