GJEST: Josimar-redaktør Frode Lia gjester Fotballklubben.
GJEST: Josimar-redaktør Frode Lia gjester Fotballklubben.

Fotballklubben: –Reagerer mest på løgnene

Josimar-redaktør forteller om sin misnøye med NFF i ukas «Fotballklubben».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Josimars redaktør Frode Lia gjester Fotballklubben og snakker blant annet om valget av ny president i FIFA, og hvor glad han ble da han skjønte at Sjeik Salman ikke ville vinne valget.

Men også Norges Fotballforbund får gjennomgå av redaktøren.

– TV-avtaler, sparking av Drillo, Guttorm Dilling, FIFA - hvor Kjetil Siem kan si noe sånn som at Sepp Blatter er et forbilde, Yngve Hallén vil stemme på Blatter etter avsløringene, etter arrestasjonene. Du har en lang rekke med saker.

Likevel er det noe annet han reagerer aller mest på.

– Det som jeg kanskje har reagert mest på er at man snakker med to tunger, at man lyver. Løgnene, og at Fotballforbundet er blitt mindre og mindre demokratisk. Et godt eksempel på det, er etter en forrige TV-avtalen, så sier Yngve Hallen at «nei, jeg er ikke for denne avtalen». Men når vi snakker med folk som satt i styret, så sier de at denne avtalen hadde ikke blitt noe av, om Yngve Hallén ikke hadde vært for den.

Høre mer av praten med Frode Lia her:

Norges Fotballforbunds informasjonsansvarlig Yngve Haavik, sier forbundet ikke deler Frode Lias syn på saken:

– Dette er gamle saker som vi har svart på en rekke ganger tidligere, og det er ikke noe nytt at NFF og Josimar ser ulikt på mange av sakene. Det har nok de fleste fått med seg. Vi ser derfor ikke behov for å gi ytterligere kommentarer.

Av andre ting gratulerer vi Omar Elabdellaoui med gresk seriemesterskap, forklarer hvor Emre Can ødela straffekonken for Liverpool og snakker om Martin Jols nye jobb. I tillegg blir det Moss, «hvem er mest skalla» og en linjemann som falt ut i Atlanterhavet.

«Fotballklubben» er en ukentlig podcast hver tirsdag, der Thomas og Aleksander har med seg en gjest og prater fotball.

Her blir det både historisk, kuriosa og aktualitet.

Podcasten er å finne på Soundcloud og i iTunes. I tillegg publiseres podcastene her på tv2.no.