Louis van Gaal ber om ro rundt Manchester Uniteds nye stjerneskudd

Louis van Gaal reagerer på at journalister står utenfor Marcus Rashfords hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester Uniteds nye spisskomet Marcus Rashford har hatt en drømmeuke etter debuten mot FC Midtjylland torsdag og Premier League-debuten mot Arsenal søndag.

18-åringen takket Louis van Gaal for tilliten i de to kampene med å score fire mål og gi en målgivende pasning.

Se scoringene mot Arsenal øverst i saken!

Etter prestasjonene i de to kampene har 18-åringen blitt stjerne over natten, og spissen har for lengst spilt seg inn i hjertene til fansen på Old Trafford.

– La ham få fred

Interessen rundt Rashford er stor, og det har fått journalister til å stå utenfor huset hans der han bor sammen med sin mor.

Se også hvordan Manchester Uniteds manager reagerte da han ble konfrontert med episoden der han gikk i bakken mot Arsenal til høyre i saken!

Det fikk Louis van Gaal til å reagere kraftig på tirsdagens pressekonferanse. Nå vil manageren at de mer erfarne spillerne skal veilede ham i hvordan han skal takle all oppmerksomheten.

– Jeg synes media må la ham få være i fred. Når dere står foran huset hans og slikt tror jeg ikke er nyttig for en 18 år gammel gutt. Gi ham muligheten til å være 18 år. Vi skal veilede ham, forklarte Louis van Gaal.

Rashford vil nå få kyndig veiledning av lagkamerater, som er mer erfarne i å takle mediaoppmerksomheten og rampelyset.

– De eldre spillerne vil veilede ham, og jeg håper å veilede dere på denne pressekonferanse. Han få for mye oppmerksomhet og det er ikke alltid lett å takle den oppmerksomheten. Det er bemerkelsesverdig og jeg kan forstå hvorfor dere hyller ham, men fortsatt må han være jevn i prestasjonene, forklarer van Gaal.

– Veldig beskjeden gutt

Rashford kommer fra fattige kår i Manchester. Hans vei ut av fattigdommen har vært gjennom fotballen og Manchester Uniteds akademi.

Manchester Uniteds manager tror uansett at oppmerksomheten ikke vil påvirke spilleren noe særlig.

– Han er en veldig beskjeden gutt. Jeg tror ikke det skal være noe problem, men når man har så mye oppmerksomhet fra media kan det gå i en annen retning. Jeg synes han skal holde beina på jorden, fortsatte ham.

Under pressekonferansen kom også nederlenderen med gode nyheter. Anthony Martial og Matteo Darmian kan være tilbake mot Watford, mens Chris Smalling kan trolig også være med til kampen. Marouane Fellaini og Antonio Valencia er også snart tilbake for fullt.