Toppspiller frykter Ruud i Davis Cup

Norge møter Litauen til kamp i Davis Cup fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det litauiske lagets beste spiller, Ricardas Berankis (86.-plass på ATP-rankingen), frykter det unge norske laget med blant andre Casper Ruud i spissen.

Berankis har deltatt jevnlig i Grand Slam-turneringene siden 2010 og er en stor stjerne i hjemlandet Litauen. Hans neste oppgave er å spille mot Norge i Davis Cup på nivå to, og første kamp er mot Ruud. 25-åringen kjenner til 17-åringen.

– Han har vært verdens beste junior, og det betyr at selvtillit ikke er noe han mangler. Personlig har jeg ikke sett denne spilleren, det er vanskelig for meg å si noe, men resultatene taler for seg selv. Det vil ikke være en overraskelse om de gir oss kamp. Det er klart for tøffe kamper, sa Berankis på en pressekonferanse tirsdag.

Ruud er fullt klar over at Berankis venter fredag. Det er kanskje en av hans tøffeste kamper så langt i karrieren, men unggutten har ingenting å tape. Han legger alt presset på litaueren.

– De fleste spillere gjør litt research på dem de møter, og han legger nok merke til at jeg har vært verdens beste junior. Jeg tror ikke at han tisser i buksa av det, men kanskje litt, sier Ruud til NTB.

Norges unge lag rykket opp fra nivå tre til nivå to i Davis Cup i sommer. Året før tapte Norge 0-5 mot nettopp Litauen. (©NTB)