Psykiater: Overgrepstiltalt er pedofil, stor fare for nye overgrep

Den 50 år gamle mannen som har tilstått en mengde seksuelle overgrep mot barn, er pedofil og har psykopatiske trekk, mener psykiaterne som har undersøkt ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Kombinasjonen av pedofili og en dyssosial personlighetsforstyrrelse gjør det svært vanskelig å behandle ham. Og behandlingen vil måtte ta svært lang tid, konkluderte rettspsykiatrisk sakkyndig, Terje Tørrissen, da han redegjorde for undersøkelsen av 50-åringen som er tiltalt i Gjøvik tingrett.

Tiltalen, som omfatter hele 225 punkter og 110 fornærmede – de aller fleste av dem jenter fra 9 til 15 år, er trolig en av de mest omfattende overgrepstiltalene som er behandlet i en norsk domstol.

Gjennom en årrekke, fram til politiet aksjonerte mot boligen hans i oktober 2014, skal mannen ha logget seg på Messenger med en rekke forskjellige identiteter og sagt at han var mindreårig, både gutt og jente. I samtalene med barna fikk han tilstrekkelig tillit til at de kledde av seg foran nettkamera og utførte seksuelle handlinger av forskjellig art.

– Vi har konkludert med at det er nærliggende fare for ny seksuell vold i framtiden og den faren er høy, sa Tørrissen. (©NTB)