– Det var ikke sånn at jeg hadde laget dårlig mat

– Jeg skrelte bare ikke aspargesen fort nok. Morten Klever røk ut av Top Chef i går. I dag viste han kokkekunstene sine i Wenches kjøkken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Morten Klever, kjøkkensjef ved Strand Restaurant, røk ut av Top Chef i går. I dag laget han verdens beste stekte lysing sammen med Wenche.

Han kaller den "Mortens kamuflerte lysing".

Dette trenger du:

  • 800 g lysingfilet med skinn (eller annen hvit fisk)
  • Salt
  • Olje og smør til steking
  • 1 fedd hvitløk
Verdens beste stekte lysing. FOTO: TV 2
Verdens beste stekte lysing. FOTO: TV 2

Gjør tilbehøret klart før fisken stekes, se egne oppskrifter.

Dryss fisken med litt salt og la ligge i 15-20 min.

Varm nøytral olje i en stekepanne.

Tørk av fisken og legg den med skinnsiden ned i den varme oljen.

Stek til du ser at fisken er stekt halvt igjennom.

Tilsett smør og 1 fedd knust hvitløk i pannen.

Snu fisken og øs stekesjy over fisken, og stek til den er knapt gjennomstekt.

Server på en seng av spinat og grønnkål smakt til med dillsmør, rømme, sukkererter, potetchips.

Dillsmør: mykt smør, dill, dillolje og litt saft fra sitron.

Bruk en stavmikser eller liten hurtigmikser.

Potetchips: høvle poteter i tynne skiver.

Legg i kaldt vann, tørk godt av og stek til sprø i varm nøytral olje.

La renne av på litt kjøkkenpapir.

Sukkererter: Rens og forvell i lettsaltet vann.

Grønnkål og spinat.

Rens vekk den grove stilken, riv grønnkålen i litt store biter og forvell i lettsaltet vann i 3-4 min.

Hell av kokevannet.

Surr spinat i smør i en stekepanne, sammen med finhakket hvitløk.

Tilsett godt avrent grønnkål, og la surre med spinaten 2-3 min.

Smak til med salt og pepper.