Akkurat ute: Her er prisene på Teslas nye super-SUV

GENEVE: (Broom TV 2): Denne venter mange nordmenn på!

Sjuseters SUV med 4x4 og alle elbil-fordelene: Det er ikke rart at mange nordmenn har bestilt Tesla Model X allerede.
Sjuseters SUV med 4x4 og alle elbil-fordelene: Det er ikke rart at mange nordmenn har bestilt Tesla Model X allerede.

En av årets store bilnyheter er straks på plass i Norge. Vi snakker om Tesla Model X. Den tredje bilmodellen fra Tesla, og en bil mange nordmenn har ventet på i flere år allerede.

Model X er en bil som framstår som helt perfekt for Norge. Dette er en stor SUV med sju seter og 4x4. Det er en bil som på de aller fleste markeder kommer til å bli svært kostbar. Den blir dyr også i Norge, men takket være de norske elbilfordelene med ingen avgift og null moms, får den en stor prisfordel sammenlignet med konkurrentene.

Model X vises akkurat nå på bilutstillingen i Geneve. Der er også Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen. Og han har fått ut en stor nyhet fra Tesla-standen der.

Like over 700.000 kroner

– Ja, prisene på Model X har så langt vært en stor hemmelighet. Men nå er de klare, og vi har fått tilgang til dem, forteller Vegard.

– Model X starter på 709.000 kroner. Da snakker vi innstegsmodellen 70D. Den har rekkevidde på 354 kilometer, etter amerikanske målinger. Den gjør 0-100 km/t på 6,2 sekunder.

– 90D starter på 842.000 kroner. Her er rekkevidden på 410 kilometer. Den banker unna 0-100 km/t på fem sekunder blank.

Slik blir Teslas nye storselger

Bestselgeren

– På toppmodellen P90D er ikke prisene klare ennå. Denne gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder. Med det er den verdens raskeste SUV. Og jeg har sett at den har blitt målt til enda lavere tall av andre nettsider, men Tesla går altså ut med 3,4 sekunder, forteller Vegard.

– Hvilke av disse er ventet å bli bestselgeren Norge?

– Det hverken kan eller vil Tesla si noe om. Men jeg vil tippe at mange kommer til å gå for 90D. Sannsynligvis vil P90D-prisen tippe en million, med litt margin. Da blir den dyr, sier Vegard.

Imponerende syn: Her er Teslas nye gigafabrikk

Kommer til sommeren

– Standardutstyret skal forresten være bra, her trenger man ikke legge på veldig mye penger i utstyr. Men det er naturligvis litt av hvert som også er "kjekt å ha". Model X kommer forresten som både seks- og sjuseter, forteller Vegard.

– Vet vi noe om når de første bilene kommer til Norge?

– Her har Tesla endelig lettet litt på sløret. De venter de første bilene inn i andre kvartal, til sommeren. Det er Signatur-modellene som kommer først, altså de første reservasjonene som ble gjort, av toppmodellen.

Topp 10: Dette bør du vite om Teslas nye super-SUV

Startpris rett over 700.000 kroner gjør at Model X skal bli en brysom bil for de andre SUV-rivalene.
Startpris rett over 700.000 kroner gjør at Model X skal bli en brysom bil for de andre SUV-rivalene.