Fotballryktene: Wenger har fått nok – skal gjenreise Arsenal med 1,4 milliarder kroner

Liverpool med stor sommerrengjøring, mens Zlatan kan bli lagkamerat med nordmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se internett hylle/latterliggjøre Louis van Gaal i videovinduet øverst.

Det er ikke mye som er sikkert i fotball, men noe av det som er sikkert er at laget ditt alltid kan forsterkes på overgangsmarkedet.

Meningene er som regel delte om hva og hvem som bør komme inn stadiondørene, og derfor er det mye spenning knyttet til hvem de ulike klubbene linkes til av store, og mindre store, spillernavn.

Med fire måneder igjen til overgangsvinduet åpner for fullt er dette dagens ryktebørs:

Arsenal gikk på en lei smell da et sterkt svekket Manchester United slo det stjernespekkede mannskapet 3-2 på søndag. Nå virker det som om Arséne Wenger har innsett at troppen han råder over ikke er god nok. Ifølge troverdige The Telegraph vil Wenger bruke 115 millioner pund (1,4 milliarder korner) på å styrke stallen i sommer. Noe av pengene vil gå til nye kontrakter for Mesut Özil og Alexis Sánchez, men 75 av millionene (900 millioner norske kroner) skal gå til nye spillere.

FÅR TILLIT: Arséne Wenger har mistet troen på mye av Arsenal-stallen, men ikke Alexis Sánchez. FOTO: AP Photo/Matt Dunham
FÅR TILLIT: Arséne Wenger har mistet troen på mye av Arsenal-stallen, men ikke Alexis Sánchez. FOTO: AP Photo/Matt Dunham Foto: Matt Dunham

Målet er å styrke klubbens sentrallinje, som ofte er blitt påpekt å være for svak. Wenger er interessert i Leicesters N'Golo Kanté, Southamptons Victor Vanyama og Sporting Lisboas William Carvalho for å styrke midtbanen. Ex Lyn-spiss Odion Ighalo (nå Watford) og Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang er også i søkelyset. Unggutten Ben Chilwell (Leicester) er også ønsket på Emirates.

Samtidig er Kieran Gibbs, Mathieu Debuchy, Mathieu Flamini, Mikel Arteta og Tomas Rosicky alle sannsynligvis ferdig i klubben, mens Wenger også ønsker å skaffe seg en ny midtstopper etter Gabriels svake prestasjon på Old Trafford, og det faktum at Per Mertesacker og Laurent Koscielny begge er over 30 år.

Men Arsenal er ikke den eneste klubben som skal ha en stor overhaling i sommer. Jürgen Klopp vil hive ut store deler av hans Liverpool-stall, deriblant 350 millioner kronersmannen Christian Benteke. Hans landsmann i andre enden av banen, Simon Mignolet, er langt fra trygg på plassen til tross for at han har signert en ny femårskontrakt. En ny blemme i ligacupfinalen hjalp ikke, skriver The Sun.

Leicesters Ben Chilwell og Udineses Piotr Zielinski er begge ønsket, men den største fisken av alle som Klopp vil ha i garnet er VM-helten Mario Götze fra Bayern München.

Det er en ny giv i Manchester United etter tre strake seirer og bruken av en rekke unggutter har betalt seg i form av resultater. Ingen har imponert mer enn Marcus Rashford (18). Spissen har scoret fire mål på to kamper, og senket Arsenal egenføttig i første omgang i helgen. Nå vil han tilbys en ny kontrakt verd 15.000 pund i uken (180.000 kroner), skriver the Sun.

Men det er også dårlig nytt for United-ungguttene. David Love (21) hinket av banen i Manchester United U21s seier over Middlesbrough mandag. Dermed har de røde djevlene 17 (!) spillere på skadelisten ifølge Manchester Evening News.

Apropos The Sun. De skriver at West Ham, klubben til Martin Samuelsen, vil gjøre et seriøst forsøk på å hente Zlatan Ibrahimovic til England. West Hams eiere vil ikke avkrefte ryktene, men sønnen til David Sullivan, David Sullivan Jr, ser heller spøkefullt på det hele:

– Han skulle kanskje få plass på benken.

Chelsea er mer på trenerjakt enn spillerjakt. Og ifølge Daily Express er London-klubben svært nær å bekrefte at den italienske landslagssjefen Antonio Conte blir deres nye manager etter at EM-sluttspillet er over. Conte vil signere en treårsavtale verd 217 millioner kroner.

Gerard Pique har en fortid i Manchester United. Det gjør at å spille for ex-trener Pep Guardiola i Manchester City aldri kommer til å skje, men 29-åringen kan tenke seg å flytte til Colombia for å slå seg ned sammen med popstjernekjæresten Shakira. Det skriver AS.

Stoke-keeper Jack Butland har hatt en stor sesong, og nå vil Stoke sikre seg at Butland blir i klubben og ikke går for større og bedre jaktmarker gjennom å tilby ham en ny avtale verd 600.000 kroner i uken, skriver Mirror.