Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen var en av de første inn dørene i Geneve i dag. Nå er bilutstillingen i gang!
Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen var en av de første inn dørene i Geneve i dag. Nå er bilutstillingen i gang!

Nå braker det løs: Bilnyhetene står i kø

GENEVE (BROOM TV 2): Du kan følge alt i Brooms eget livesenter.

Tradisjonen går tilbake til 1905, for 86. gang arrangeres det bilutstilling i Geneve, i Sveits.

En rekke spennende bilnyheter skal presenteres. De første dagene er satt av til pressen. Og Broom er naturligvis på plass.

– Dette har jeg gledet meg til lenge. Helt siden i fjor, faktisk! For utstillingen i Geneve er noe helt spesielt. Blant annet er det den utstillingen det kommer flest sports- og superbiler. Det er jo aldri feil, sier redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen.

Eget livesenter

Han er ikke alene om å ta turen nedover i Europa. Brooms Lord Arnstein Landsem er også på plass i Geneve.

Vi legger dermed opp til en omfattende dekning av den store messen, blant annet gjennom et eget livesenter. Her kommer nyheter og bilder underveis, og vi skal gjøre vårt beste med å svare på alt leserne lurer på rundt Geneve-utstillingen. Her er det bare å spørre i vei!

– Hva er planen i dag, Vegard?

– Jeg har vært tidlige opp og fått på meg joggeskoene. De er viktige når man skal tråle rundt i et stort messeområde. Så er det å vandre rundt blant nye biler og spennende konsepter. Som sagt, jeg gleder meg!

Se hva vi i Broom kom over dagen før utstillingen

Tesla Model X

En av mange spennende nyheter for mange her hjemme i Norge, er el-SUV-en Tesla Model X. Den har mange ventet i flere år på, og den representerer noe helt nytt i elbil-segmentet.

– Ja, her har jeg allerede avtalt et møte med Teslas representanter, for å få en grundig gjennomgang av bilen. Tesla vil ikke ut med hvor mange som har reservert, men det sitter trolig godt over 1.000 nordmenn og venter på å få bilen de aldri har sett i levende live, sier Vegard.

Model X er oppfølgeren til storselgeren Model S, og er altså en fullverdig SUV, med 4x4, plass til syv personer, et voldsomt fraspark og rekkevidde på rundt 500 kilometer.

Det er like før Tesla Model X kommer til Norge, den er ett av de store trekkplastrene i Geneve. Foto: Scanpix.
Det er like før Tesla Model X kommer til Norge, den er ett av de store trekkplastrene i Geneve. Foto: Scanpix. Foto: Stephen Lam

Topp 10: Dette bør du vite om Teslas super-SUV

Mini-SUV fra Audi

Det blir flere elbiler å se på messen. Blant annet Hyundai sin splitter nye Ioniq. Den kommer for øvrig både som ladbar og ”vanlig” hybrid i tillegg.

Audi har også med seg flere nyheter. Der den mest spennende er den helt nye modellen Q2.

– Her skal Audi inn i enda et nytt segment. Q2 er, som navnet indikerer, lillebroren til den kompakte SUVen Q3, og er en bil vi fort kan få se mange av på norske skilter etter hvert.

Volvo håper å fortsette på medgangsbølgen de fikk med XC90. De viser S90 og V90.

– Dette er jo biler vi har sett før, på verdenspremiere i Stockholm. Men det skal bli interessant å se hvordan interessen er blant publikum, i dette tilfellet er jo det pressen. Volvo-standen var konstant nedlesset av folk i fjor, da de hadde visning av XC90, minnes Vegard.

Volvo V90 er også på plass i Geneve.
Volvo V90 er også på plass i Geneve.

Under dette teppet skjuler det seg en stor bilnyhet

Raskeste og sterkeste

Lorden på sin side er mest gira på få med seg hva som skjer på superbil-standene. Og er det mange av. Her er både Koenigsegg, McLaren, Pagani, Ferrari og Bugatti representert. For å nevne noen.

I år er det dessuten klart for en særdeles viktig nyhet i dette segmentet. Nå skal nemlig bilen som regnes som verden raskeste erstattes.

– En av de største nyhetene her nede er Bugati Chiron. Oppkalt etter den legendarisk Bugatti-sjåføren Louis Chiron, forteller Lorden.

Chrion blir verdens sterkeste, raskeste og mest luksuriøse bil. Den skal produseres i bare 500 eksemplarer.

Bugatti smeller til igjen: Verdens sterkeste, raskeste og mest luksuriøse sportsbil!
Bugatti smeller til igjen: Verdens sterkeste, raskeste og mest luksuriøse sportsbil!

100 har bestilt den

– Det skal være kommet inn 100 bestillinger, basert på en rekke svært eksklusive arrangementer der den nye bilen er presentert. Men ingen har altså sett eller kjørt den ennå, påpeker Lorden.

Dette er altså et lite knippe av nyhetene som vi skal følge de neste par dagene.

Husk å stikke innom livesenteret vårt og still spørsmål, kommenter nyheter og les hva andre mener om nyhetene fra messen.

Her er den: Verdens raskeste sportsbil