BER OM FASITEN: Marco Rubio ber rivalen Donald Trump offentliggjøre opptakene fra et møte New Yorks storavis. Her fra en opphetet TV-debatt. Foto: AP Photo/Houston Chronicle, Gary Coronado
BER OM FASITEN: Marco Rubio ber rivalen Donald Trump offentliggjøre opptakene fra et møte New Yorks storavis. Her fra en opphetet TV-debatt. Foto: AP Photo/Houston Chronicle, Gary Coronado Foto: Gary Coronado

Trumps rivaler krever opptak fra samtale om innvandring

Donald Trumps rivaler ba ham mandag utlevere et lydopptak fra et møte i New York Times, der han skal ha sagt at han ikke mente alvor med innvandringsforslagene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge nettstedet Buzzfeed sa Trump i et møte med redaktørkollegiet i avisen at han trolig ikke ville stå ved de kontroversielle innvandringsforslagene sine dersom han ble valgt.

Møtet var «off the record», og kommentarene var dermed ikke ment for publisering.

Trump leder kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat til valget i november. Han har tatt til orde for å deportere alle ulovlige innvandrere og har sagt han vil få Mexico til betale for en grensemur mellom de to landene.

– Donald Trump bør be New York Times frigi lydopptaket fra møtet med ham, så vi kan se hva han faktisk mener om dette emnet, som han har gjort til en hjørnesten i valgkampen sin, sier Florida-senator og Trump-rival Marco Rubio i en uttalelse.

Ted Cruz ba Trump gjøre dette før den såkalte Super Tuesday, 1. mars, som er den største hendelsen i nominasjonskampen.

– Det er to muligheter: Enten er rapporten usann... eller så sier han faktisk til New York Times 'Ikke bry dere om det jeg sier om innvandring, for jeg, Donald Trump, har ingen planer om å stå for noe av det jeg sier, sier Cruz. (©NTB)