GODE LAGKAMERATER: Gianni Infantino og Fabio Cannavaro tar hverandre i hånden under mandagens vennskapskamp ved FIFAs hovedkvarter. (Ennio Leanza/Keystone via AP)
GODE LAGKAMERATER: Gianni Infantino og Fabio Cannavaro tar hverandre i hånden under mandagens vennskapskamp ved FIFAs hovedkvarter. (Ennio Leanza/Keystone via AP) Foto: Ennio Leanza

FIFA-presidenten: – Aner ikke hva jeg tjener

Gianni Infantino hevder han ikke bryr seg om lønnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gianni Infantino (45) begynte sin nye jobb som FIFA-president mandag. Sveitseren feiret med å organisere en vennskapskamp for ansatte og gjester ved FIFAs hovedkvarter i Zürich.

Den nye FIFA-presidenten legender som Luis Figo og Fabio Cannavaro på laget sitt.

– Har ikke diskutert lønnen
Til fremmøtte reportere kunne Infantino avsløre at ikke har peiling på hvor mye han vil tjene i sin nye jobb.

– Jeg har ingen anelse. Jeg vet dere ikke kan tro det, men det er ikke på grunn av pengene at jeg stilte til valg som FIFA-president, sier 45-åringen til Reuters.

– Jeg har ikke diskutert lønnen min eller hva den vil ligge på med noen. Vi får se, sier han.

Lønnen til hans forgjenger, Sepp Blatter, har aldri blitt offentliggjort. Reformene som ble vedtatt under FIFA-valget forrige uke skal gjøre noe med den saken.

Vil begynne VM-prosess
Noe av det første fotballens nye toppsjef skal ta tak i anbudsprosessen for fotball-VM i 2026, som er blitt forsinket av korrupsjonsskandalen som til syvende og sist gjorde det mulig for Infantino å bli ny FIFA-president.

– Jeg tror definitivt vi må komme i gang med anbudsprosessen i løpet av de neste månedene, sannsynligvis før neste kongress i mai, sier Infantino til Reuters.

Det som er helt sikkert er at mesterskapet ikke vil avholdes i Asia. FIFA-statuttene sier at samme kontinent ikke kan arrangere mesterskapet to ganger på rad, og i 2022 er det Qatar som arrangerer mesterskapet.

– Når det gjelder Qatar og Russland så ble de beslutningene tatt av eksekutivkomiteen i 2010, men siden den gang har det vært mange spekulasjoner, beskyldninger og bråk. Nå er det nødvendig å arrangere tidenes beste VM i Russland i 2018 og Qatar i 2022, sier Infantino.