TØFF SCENE: Iwan Rheon på Actors Guild Awards i januar i år. Til høyre den mye omtalte voldektsscenen etter bryllupet til Ramsay og Sansa i Game of Thrones. Foto: Scanpix, HBO Nordic.
TØFF SCENE: Iwan Rheon på Actors Guild Awards i januar i år. Til høyre den mye omtalte voldektsscenen etter bryllupet til Ramsay og Sansa i Game of Thrones. Foto: Scanpix, HBO Nordic.

«Game of Thrones»-stjernen til TV 2: – Voldtektsscenen var den verste

LONDON (TV 2): Iwan Rheon (30) spiller rollen som den grusomme Ramsay Bolton i suksesserien.

Den 25. april braker den 6. sesongen av HBO-serien «Game of Thrones» løs. Det er stor spenning knyttet til premièren, og mange løse tråder som må nøstes opp i.

Den britiske skuespilleren Iwan Rheon spiller rollen som Ramsay Bolton i serien. I de foregående sesongene har vi sett han både torturere, voldta og drive med psykisk terror.

Selv om Rheon tar avstand fra det som hender på settet, føles det til tider tungt å spille pur ond.

– Spesielt voldektsscenene var veldig vanskelig og skremmende å spille inn, men som skuespiller må man bare være med på det. Min jobb er å portrettere scenen og få stemningen så ektefølt som mulig.

Serien har premiere på C More Series og C Mores strømmetjeneste 25. april.

Posisjonen blir svekket

I femte sesong klarer hans kone Sansa Stark å rømme fra Boltons fangenskap, noe som blir en stor hindring for Ramsay Bolton i den kommende sesongen.

Ramsay Bolton fra den sjette sesongen av Game of Thrones. Foto: C More
Ramsay Bolton fra den sjette sesongen av Game of Thrones. Foto: C More

– Når man har makten må man beholde den. Det er et av hovedtemaene i «Game of Thrones». Nå er posisjonen deres svekket, fordi Sansa har rømt. Ekteskapet kunne gjort Bolton-familien enda sterkere i Nord, fordi ingen liker Boltons, men alle elsker Starks. Så å miste henne er et stort hinder for Ramsay. Hans posisjon er meget svekket nå, sier Rheon til TV 2.

– Hadde du noen bekymringer ved å spille Ramsay da du leste manuset?

– Nei, egentlig ikke. Min største bekymring som skuespiller er om jeg bare får slike roller resten av livet, men dette er en interessant karakter å spille. Når man har fantastiske manus og intelligente tekster slik vi får jobbe med så er det en stor drøm å få spille han.

– Alt er bare fantasi

Det iskalde blikket til skuespilleren setter en støkk i deg, men i virkeligheten er Rheon en rolig og normal 30-åring.

– Alt er bare fantasi. Det er ikke ekte. Det virker så ærlig og ekte på skjermen, men man kan ikke la det gå innpå seg, sier han.

Ramsay Bolton tar del i de mest brutale og grusomme scenene i «Game of Thrones». I tredje sesong av serien torturerer han Theon Greyjoy på verst tenkelige måte, men Rheon forsikrer oss om at alt er langt fra virkeligheten.

– Å skrelle Theons finger er et godt eksempel. Det er en plastikkfinger, og jeg står der med en kniv og prøver å få en god vinkel for kamera. Alfie Allen (som spiller Theon) er ikke engang der. Det føles ikke som man gjør noe grusomt, sier han.

I virkeligheten er Alfie og Iwan gode venner.

– Det har ofte bare vært meg og Alfie på settet, og da har vi hengt mye sammen. Enten gått ut og spist middag eller spilt biljard eller noe sånn. Folk kan ikke tro at vi er venner på fritiden, men hei, tror du på drager også?