Mjøndalen-gutta drar i gang dugnad for lille Hope (2)

Når den lille gutten skrives ut av sykehus, kan han ikle seg en brun Mjøndalen-drakt med navnet sitt og nummer syv på ryggen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildene av den avmagrede to-åringen har rørt en hel verden. Gutten, som har fått navnet Hope, ble for ni måneder siden utstøtt av familien og landsbyen sin i Nigeria. De mente han var en heks.

Gutten som var etterlatt for å dø, ble reddet av den danske nødhjelpsarbeideren Anja Lovèn.

HOPES DRAKT: Politimannen Bjørn Druglimo mottar denne og over 100 drakter fra Mjøndalen-trener Vegard Hansen og spillerne Mads Hansen (t.h.) og Kingsley Olie.
HOPES DRAKT: Politimannen Bjørn Druglimo mottar denne og over 100 drakter fra Mjøndalen-trener Vegard Hansen og spillerne Mads Hansen (t.h.) og Kingsley Olie.

Den lille manns dugnad

Etter en måned på sykehus er den lille gutten på bedringens vei. I en e-post til TV 2 skriver Lovèn at Hope skrives ut denne uka og da flytter han inn på barnehjemmet hun driver.

Lovèn forteller at støtten har vært massiv etter at bildene ble publisert. Hun kan ikke fortelle hvor mye penger organisasjonen DINNødhjælp har mottatt - det er for farlig i Nigeria. Men det er snakk om så mye at de planlegger å bygge et nytt legesenter – det skal kalles opp etter Hope.

Også i Norge har flere engasjert seg i saken. Politimannen Bjørn Druglimo skal samle inn drakter fra alle toppfotballagene i Norge. De skal sendes til barnehjemmet i Nigeria.

Mjøndalens nummer syv

Mandag mottok Druglimo over 100 drakter i barnestørrelser fra Mjøndalen IF. På drakt nummer syv står det «HOPE» på ryggen.

– Håpet er at Anja Lovèn fordeler det sånn at barna får lov til å spille fotball med ordentlige fotballdrakter, sier Druglimo til TV 2.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen, kjent fra TV 2-serien «Alle gutta» sier at de er glade for å kunne bidra.

– Det er en spesiell sak som har rørt mange, også oss. Jeg er takknemlig for at vi får lov til å bidra, sier han.

– Skal gjøre det jeg kan

Politibetjent Druglimo er vant til å se ubehagelige ting i jobben sin. Likevel tok følelsene overhånd da han så videoen med to år gamle Hope.

– Når gutten faller og alle menneskene ler, så fikk jeg lyst til å dra dit og bare stå opp for den lille gutten. Jeg blir veldig rørt når jeg snakker om det, sier han.

– Jeg skal ikke redde verden, men jeg skal gjøre det jeg kan som et vanlig menneske. Hvis draktene kan komme barnehjemmet til gode, er jeg veldig takknemlig, sier Druglimo.