– Rashford har samme treningsmentalitet som Eric Cantona og David Beckham

Manchester United-stjerneskuddet Marcus Rashford (18) bor fortsatt hjemme hos mamma.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som liten gutt drømte Marcus Rashford (18) om å spille på Old Trafford. Gutterommet var dekket med Manchester United-effekter. Som 5-åring begynte han å spille for Fletcher Moss Rangers. Storebroren Dwain spilte allerede for klubben som har fostret spillere som Wes Brown, Danny Welbeck og Ravel Morrison.

13 år seinere er det Rashford alle snakker om i Manchester. I alle fall i den røde delen av byen. Med fire scoringer på to kamper har Rashford tatt Old Trafford med storm. Han har til og med fått Louis van Gaal i godt humør.

Bor hjemme hos mor
Historien om Marcus Rashford er ganske spesiell. Oppveksten var ikke preget av overdåd og luksus. Han kom fra en fattig del av Manchester. Å bli profesjonell fotballspiller var en billett ut av fattigdommen. Morrison var en av dem som viste vei. Men der stopper også likheten med trøbbelmakeren Morrison, som nå spiller for Lazio.

Rashford bor fortsatt hjemme hos moren Mel. Han blir beskrevet som en ydmyk ungdom med gode manerer.

David Horrocks, Rashfords første trener i Fletcher Moss Rangers, forteller at han tidlig så et eksepsjonelt talent.

– Men som mange andre talentfulle barn ble Marcus fulgt av mer enn én klubb. Han var en del av utviklingsavdelingen i Moss Side (som samarbeider med Manchester United). Han gjorde sine saker bra, noe Manchester City la merke til. Derfor trente Rashford med Manchester City-akademiet på Platt Lane, som lå like ved der han bodde, forteller Horrocks til Daily Mail.

– City tilbød han en mulighet til å spille for klubben. De sa de ville bygge laget rundt ham. United var redd for å miste Rashford siden City geografisk sett lå nærmere der han bodde. Da ringte de meg for å spørre om jeg kunne kjøre han til «The Cliff» en søndag morgen, fortsetter Horrocks.

Valgte Manchester United
9-åringen Rashford ble overbevist av den tidligere Alex Ferguson-assistenten Rene Meulensteen, som hadde innført et treningsprogram basert på Coervers treningsmetoder. Ballbehandling sto i fokus. Rashford valgte å bli rød da han som 9-åring fikk lov til å skrive under for klubben.

Rashford dominerte på U18-laget til Manchester United, men det er først denne sesongen at han har fått prøve seg på reservelaget. Det skjedde i Lancashire Senior Cup-oppgjøret mot Rochdale, én måned før han fylte 18 år.

At han noen måneder seinere skulle slå gjennom med brask og bram på seniorlaget hadde nok ikke Rashford sett for seg i sine villeste drømmer.

Men Horrocks er ikke like overrasket. Han mener Rashford har et større potensial enn Danny Welbeck.

– Marcus har langt større fart enn Danny noensinne har hatt. Danny ventet på at ballen skulle komme til ham. Marcus er hele tiden sulten. Han har den samme treningsmentaliteten som Eric Cantona og David Beckham hadde, sier han.