VIDEO: Disse bildene er hentet fra ett av amatøropptakene som viser barnevakten i Moskva. I videoen holder hun opp det som ser ut til å være et barnehode. Foto: Reuters
VIDEO: Disse bildene er hentet fra ett av amatøropptakene som viser barnevakten i Moskva. I videoen holder hun opp det som ser ut til å være et barnehode. Foto: Reuters

lokale medier publiserte skrekkvideo:

– Barnevakt holdt avkappet hode opp i luften og skrek «Allahu Akbar»

Den asiatiske barnevakten er nå siktet for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere amatørvideoer viser barnevakten som holder opp det som ser ut til å være et barnehode på en t-banestasjon i Moskva. Barnevakten er nå pågrepet og siktet for drap.

Dette melder blant annet nyhetsbyrået Reuters.

I videoene er barnepiken kledd i svart mens hun vandrer rundt og holder barnehodet opp i luften. En politimann hadde nærmet seg kvinnen for å sjekke dokumentene hennes da hun tok hodet opp fra en pose, skriver nyhetsbyrået, som siterer russiske Life News.

Kvinnen skal deretter ha begynt å rope at hun hadde drept barnet. En reporter på stedet skal også ha hørt at hun ropte «Allahu Akbar».

– Hun sto i nærheten av inngangen til metroen og fanget min oppmerksomhet fordi hun skrek «Allahu Akbar». Jeg så at hun hadde et blodig hode i armene, men jeg tenkte at det ikke var ekte. Folk i folkemengden sa at det var ekte, sier reporter i RBC, Polina Nikolskaya, til Reuters.

VAKTHOLD En russisk politikonstabel holder vakt i nærheten av stedet der kvinnen ble pågrepet. FOTO: REUTERS/Maxim Zmeyev
VAKTHOLD En russisk politikonstabel holder vakt i nærheten av stedet der kvinnen ble pågrepet. FOTO: REUTERS/Maxim Zmeyev Foto: Maxim Zmeyev

Ifølge rapportene skrek hun også at hun var en terrorist.

Etterforskerne opplyser at barnet var tre eller fire år gammelt. Barnevakten kommer opprinnelig fra Sentral-Asia.

Ifølge en uttalelse fra russiske myndigheter, gjengitt av blant annet BBC, drepte barnevakten barnet etter at foreldrene og et eldre barn hadde forlatt leiligheten. Hun satte deretter fyr på den, før hun forlot stedet.

Reuters skriver at det nå blir gjennomført psykiatriske undersøkelser av kvinnen. Enkelte medier skriver også at hun kan ha vært påvirket av narkotika.