DEPPER: Liverpool-spillerne hadde det ikke godt etter å ha blitt slått av Manchester City i straffesparkkonkurransen.
DEPPER: Liverpool-spillerne hadde det ikke godt etter å ha blitt slått av Manchester City i straffesparkkonkurransen. Foto: John Sibley

Klopp forklarer hvorfor Sturridge ikke tok straffe mot City

– Å tape finalen på straffespark var noe dritt, sier Jürgen Klopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var en slagen mann etter søndagens finaletap i ligacupen.

– Man skal føle nederlag. Du kan ikke si at det er viktig, for det var det. Får jeg lov til å bruke ordet dritt, så sier jeg at det var noe dritt å tape. Det er normalt, sa den tyske manageren etter kampen søndag.

Caballero ble den store helten da City vant ligacupen

Og la til:

– I morgen kan vi endre på alt, men akkurat nå kan vi ikke endre på noe. Vi er nødt til å gå den vanskelige veien. Men om vi fortsetter å jobbe hardt, så finnes det lys i tunnelen. Men akkurat i kveld føler vi oss som søppel.

Savnet Sturridge-straffe
Ligacupfinalen måtte avgjøres på en dramatisk straffesparkkonkurranse der Lucas, Philippe Coutinho og Adam Lallana ble syndebukkene for de røde fra Liverpool.

Emre Can tok Liverpools første straffe, mens James Milner var satt opp til å ta den siste straffen. Flere stusset over beslutningen om å la Lucas ta straffe i stedet for Daniel Sturridge. Og at ikke kaptein Jordan Henderson var på listen.

Blant kritikerne var den tidligere Liverpool-legenden Jamie Carragher.

– Daniel hadde krampe mot slutten av kampen, men med mindre han han var skadet, så ser jeg ikke noen grunn til hvorfor han ikke skulle ta straffe, sa Carragher på Sky Sports etter kampen.

I tillegg mener Carragher at Milner burde vært blant de første som tok straffe for Liverpool.

– Sturridge klarte knapt å gå
Klopp på sin side, sier at nettopp Sturridges krampe var årsaken til at han ikke tok straffe.

– Daniel kunne knapt nok å gå de siste minuttene. Det var ikke mulighet for at han klarte å ta straffe. De som var tilgjengelige tok straffer. Vi spurte spillerne. Milner hadde tatt den siste straffen. Jeg synes det er synd at vi tapte på straffespark og jeg er skuffet. Det var en fin dag, helt til de siste minuttene av straffekonkurransen, forklarte Klopp.

– Man trenger litt flaks i en straffekonkurranse, men vi burde også ha skutt litt bedre. De vet vanligvis hvordan det skal gjøres, men i dag var det ikke så vanskelig for deres keeper og Simon (Mignolet) var ikke heldig. Han var etter ballen to eller tre av straffene.

Møtes igjen onsdag
Allerede onsdag møtes de to finalistene igjen på Anfield. Da lover Klopp å slå tilbake.

– Bare dumme idioter legger seg ned og venter på det neste nederlaget. Du er nødt til å slå tilbake, sier Klopp.

Liverpool-Manchester City ser du på TV 2 Sport Premium onsdag kl. 21.