RØMTE: Frank Freshwaters ble dømt til 20 års fengsel for å ha kjørt på en fotgjenger. Foto: Reuters
RØMTE: Frank Freshwaters ble dømt til 20 års fengsel for å ha kjørt på en fotgjenger. Foto: Reuters Foto: Handout

Fengslet etter 56 år på flukt – løslates etter et knapt år

Frank Freshwaters flyktet fra et fengsel i Ohio i 1957, og ble tatt først i fjor. Nå ser det ut til at fengselsoppholdet blir kortvarig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benådningskommisjonen i den amerikanske delstaten Ohio besluttet forrige uke at 79-åringen skal løslates, melder NBC News.

Freshwaters' advokat argumenterte for at 79-åringen burde slippe fri fordi han ikke hadde begått lovbrudd mens han var på rømmen. Han har ifølge advokaten heller aldri glemt ulykken i 1956, hvor han kjørte på trebarnsfaren Eugene Flynt i et fotgjengerfelt.

Advokatens argumenter vant fram, og Freshwaters slipper nå ut av fengsel i april.

Ga aldri opp

79-åringen ble dømt til 20 års fengsel for å ha drept fotgjengeren. Han satt fengslet i Ohio State Reformatory, fengselet som ble vist i filmen «The Shawshank Redemption». Freshwaters oppførte seg imidlertid eksemplarisk og ble overført til et fengsel med mindre sikkerhet. Han rømte sju måneder senere, i 1957.

På rømmen gikk Freshwaters under en rekke falske navn og jobbet blant annet som lastebilsjåfør. Men politiet ga aldri opp jakten på Freshwaters.

Dekknavn

Etterforskere fikk nyss om en mann som bodde i Florida under navnet William H. Cox, som de mistenkte var Freshwaters. Etterforskerne fikk mannen til å undertegne papirer som de brukte til å sammenligne fingeravtrykk Freshwaters avga i forbindelse med drapssaken.

I mai i fjor dukket politiet opp på døra hans og holdt opp et bilde av Freshwaters fra 56 år tidligere. Til å begynne med sa han at han ikke hadde sett mannen på bildet på flere år, men innrømte etter å ha blitt avhørt at mannen på bildet var ham, sier Florida-sheriff Tod Goodyear til nyhetsbyrået AP.