Fotballryktene: – «Hele England» jakter Håvard Nordtveits underskrift

... Mens Chelsea presenterer ny manager denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er mandag, skuddårsdag og bare timer fra årets første vårdag.

Den internasjonale overgangsvinduet er stengt, men det stopper ikke ryktene fra å flyte som varm Béarnaise over en mør biff.

Vi er ikke mer beskjedne enn at vi begynner med en av våre egne. Håvard Nordtveit er en ettersøkt mann. 25-åringen skal ifølge både britiske og tyske medier være ønsket av en rekke Premier League-klubber, med en retur til Arsenal som kanskje det mest oppsiktsvekkende ryktet.

Ifølge ESPN har den norske landslagsmannen fått ut mandag på å bestemme seg om han ønsker å fortsette i Borussia Mönchengladbach når kontrakten går ut etter sesongen. Nordtveit har en periode tygget på et tilbud, men med økende interesse fra blant andre Arsenal, Tottenham og Leicester spekulerer nå avisen i om ikke nordmannen pakker sakene og setter kursen mot balløya foran neste sesong.

Pep Guardiola er som kjent klar for å ta over jobben som Manchester City-manager etter sesongen. Skal man tro The Sun, ser katalaneren allerede behovet for en ny midtstopper på Etihad og skal ha sett seg ut Athletic Bilbaos Aymeric Laporte. Den franske 21-åringen har en utkjøpsklausul på nesten 500 millioner kroner og det er forventet at de lyseblå fra Manchester må bla opp hele beløpet for å sikre seg stoppertalentet.

En annen trener som forbereder seg på en ny hverdag er Italias landslagssjef Antonio Conte. Daily Express melder på sine sider at den italienske suksesstreneren vil bli presentert som ny Chelsea-manager denne uken. Englands tidligere landslagssjef Fabio Capello kan ifølge den britiske tabloidavisen fortelle at landsmannen allerede har pakket bagen og stilt inn passet mot balløya og Stamford Bridge.

Unge engelske spillere har vært en god oppskrift for Louis van Gaal den siste tiden og nå skal nederlenderen være på jakt etter enda et tilskudd med britisk pass. Daily Star skriver at Manchester United kaster seg inn i kampen med Arsenal, Tottenham og Manchester City om Hull Citys høyt aktede venstreback Andrew Robertson. 21-åringen har markert seg i Championship denne sesongen og nå kan altså neste stoppested for skotten bli Old Trafford.

Samtidig spekulerer samme avis i om Sergio Romero kan være ferdig som andrekeeper på «Drømmenes Teater». River Plate hjemme i Argentina har meldt sin interesse for landslagskeeperen, men med to og et halvt år igjen på kontrakten og en usikker fremtid for David de Gea kan man spekulere i om van Gaal ønsker å slippe den 29 år gamle sisteskansen.

Tottenham er i ferd med å snyte sin argeste rival Arsenal for både status som Nord-Londons beste fotballag og italienske stjernespillere. Lorenzo Insigne har i lang tid vært linket til Emirates Stadium, men nå melder Daily Express at Mauricio Pochettino står på trappen, klar til å stjele 24-åringen foran nesa på Arsène Wenger. De 59 kilo tunge angrepsspilleren har scoret tolv mål og levert elleve målgivende pasninger for Scudetto-jagende Napoli denne sesongen.

Se tidenes frekkeste og deiligste frispark