Erik Huseklepp er bedre trent enn noen gang og klar for å vise at Brann hører hjemme i toppen.  
Erik Huseklepp er bedre trent enn noen gang og klar for å vise at Brann hører hjemme i toppen.   Foto: Nesvold, Jon Olav

Hevnlysten Huseklepp: – Skal ikke gjennom nedrykkshelvetet en gang til

Erik Huseklepp er lettet over at tilværelsen i OBOS-ligaen er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NOEN husker fortsatt at han scoret to mot Frankrike og ble matchvinner mot Portugal. At han forsvant utenlands og spilte mot de store stjernene i Serie A for fem år siden. Men ALLE husker at han sto sønderknust på Nedre Eiker og lot nedrykkstårene flomme fritt i november 2014.

– Selvfølgelig tok jeg det tyngst. Selvfølgelig gikk det mest inn på meg. Jeg hadde høyest status og høyest lønn. Og jeg var både Brann-spiller og Brann-supporter. Smerten var dobbel. Jeg var utrøstelig.

Men nå er Erik Huseklepp på offensiven og på vei tilbake. Bedre trent enn noen gang - og lettet over at tilværelsen i OBOS-ligaen bare ble ettårig.

– Det var ingen drømmesituasjon vi havnet i. Vi var ikke mentalt forberedt verken på nedrykksstriden i 2014 eller på det som ventet oss i divisjonen under i fjor. Det var noe uvirkelig og sjokkerende over det hele. Da vi skulle mobilisere, ble vi bare mer og mer paralyserte. Det virket som om motgangen lammet oss.

Erik Huseklepp har ingen problemer med å se at han på mange måter ble stående som en symbolfigur og et bilde på Branns nedtur. Etter årene i Italia og England kom han hjem for å gi Brann et løft - med innbringende sign-on-fee og apanasje på nivå med NFFs ledere. I stedet gikk det bare verre og verre.

– Klart tilbakeslagene preget oss og fjernet all selvtillit. Og i fotball lykkes du ikke uten at du tror på deg selv. Når du begynner å tvile på egne ferdigheter, har du i realiteten tapt.

– Du giftet deg, ble far og fikk i tillegg bonusbarn. Hva betydde det for deg i denne vanskelige tiden?

– Alt. Hadde jeg ikke hatt kone og barn til å trøste og støtte meg, vet jeg ikke hva jeg skulle gjort. Da nedturen var på sitt bratteste, var det de som var der for meg og fikk meg til å tenke positivt og se det hele i et større perspektiv.

Erik Huseklepp er ikke i tvil om at Sportsklubben Brann kommer renovert og styrket ut av krisen.

– Vi har en helt annen innstilling og en mye bedre treningskultur i klubben i dag. Gjengen er sammensveiset på en annen måte. Vi har lært og skal reise oss. Sammen skal vi slå nedenfra og vise at Brann hører hjemme i toppen. Nedrykk blir det ikke snakk om. Det helvetet skal verken jeg eller supporterne gjennom en gang til.