I GAPESTOKKEN: Den amerikanske studenten Otto Warmbier. Her under en pressekonferanse i Pyongyang mandag. (AP Photo/Kim Kwang Hyon)
I GAPESTOKKEN: Den amerikanske studenten Otto Warmbier. Her under en pressekonferanse i Pyongyang mandag. (AP Photo/Kim Kwang Hyon) Foto: Kim Kwang Hyon

Pågrepet amerikaner vist fram på nordkoreansk TV

En amerikansk student som er anklaget for å ha stjålet en politisk plakat i Nord-Korea, ble mandag vist fram på landets statlige fjernsynskanal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Otto Warmbier erkjente og beklaget tyveriet på et møte der mediene og noen medlemmer av det diplomatiske korpset i Pyongyang var til stede mandag.

Warmbier stjal en plakat med et politisk slagord fra hotellet han bodde på. Den ble tatt fra et område som bare de ansatte hadde adgang til, og Nord-Korea anser tyveriet for å være en forbrytelse mot staten.

Ifølge studenten skulle han gi plakaten som et trofé til en kirke som hadde tilbudt seg for å betale for den.

Nord-Korea kunngjorde sent i januar at en 21 år gammel student fra USA var pågrepet etter å ha tatt seg inn i landet som turist og så gjennomført sin forbrytelse, med «stilltiende samtykke fra den amerikanske regjeringen og manipulert av denne».

Tidligere har personer som har blitt pågrepet ofte trukket tilbake tilståelsen etter at de er sluppet fri.

(©NTB)