– Fjollete å kalle Brann et restemarked for Vålerenga

Sportssjef Rune Soltvedt er strålende fornøyd med trekløveret fra Valle Hovin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Først kom Sivert Heltne Nilsen.

– Fordi han kjente systemet og visste hvordan vår nyengasjerte trener tenker, sier sportssjef Rune Soltvedt i Brann.

Så kom Ruben Kristiansen.

– Fordi vi trengte forsterkninger i en posisjon med en spiller på vei bort (Erdin Demir) og en spiller på vei over i pensjonistenes rekker (Erlend Hanstveit).

Og før comeback-sesongen i Tippeligaen kom spiller nummer tre fra Vålerenga og Valle til Bergen og Brann.

– Fordi Daniel Braaten tilfører gruppen noe den sårt trenger: Rutine og fysisk råskap, sier Rune Soltvedt og ler av dem som synes Brann skulle holde seg for gode til å overta dem Vålerenga ikke kan bruke.

– Lars Arne (Nilsen) var ikke begeistret for tanken på å få sin egen sønn i spillerstallen, men våre analyser pekte alle i samme retning: Sivert (Heltne Nilsen) hadde de kvalitetene vi savnet på sentral midtbane.

Med Ruben Kristiansen var det litt annerledes. Han ønsket seg til byen mellom De syv fjell fordi kjæresten studerer der.

– Og hvem kan si nei til en landslagsaktuell venstreback når begge våre faste flankeforsvarere var på vei bort?

Brann-sportssjefen er i det retoriske hjørnet.

Sist ankomne Daniel Braaten er overbevist om at det bare kan gå en vei med Brann og at rødtrøyenes tilhengere vil få frem det beste i ham.

– Vi er ikke kommet til Bergen fordi vi falt igjennom i Vålerenga. Vi er kommet hit for å bidra til en opptur og et fotballeventyr bergenserne fortjener, sier VIF-troikaen og gleder seg til Branns comeback på høyeste nivå i norsk fotball.