PSG og Zlatan tapte for første gang på ett år

Lyon klarte det ingen andre har klart siden Bordeaux i mars 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paris Saint Germain gikk på sitt første tap i Ligue 1 denne sesongen da Lyon slo den regjerende seriemesteren 2-1.

PSG leder likevel den franske serien overlegent, hele 23 poeng foran Monaco, som spilte 0-0 mot Nantes søndag. Laurent Blancs mannskap står med 23 seirer og fire uavgjorte og kunne i praksis innkassere sitt fjerde strake seriemesterskap for lenge siden.

Tapet i Lyon kom etter scoringer av Gnaly Maxwell Cornet og Sergi Darder, begge i første omgang. Etter hvilen reduserte Lucas Moura med det som ble kampens siste mål.

(Se målene i videovinduet øverst fra 05:00)

PSGs forrige nederlag i serien kom 15. mars i fjor, da Bordeaux tuktet hovedstadslaget på hjemmebane. Nesten ett år har altså PSG spilt uten tap. Før nå.

– Vi var altfor middels, inkludert jeg selv, sa PSG-trener Laurent Blanc til Canal+ etter kampen.

– Vi ventet oss en vanskelig kamp, men ikke så hard som den ble. Jeg gjorde et bytte i pausen, men jeg burde gjort flere endringer.

I Europa er det blitt noen flere tap, men ikke mange. Denne sesongen har Zlatan Ibrahimovic og PSG tapt bare for Real Madrid (0-1), Chelsea (1-2) og nå Lyon (1-2).

Alexander Søderlund ble byttet ut på stillingen 0-2 da St. Étienne tapte 1-2 hjemme for Caen søndag. Ole Selnæs ble sittende på benken hele kampen.

Hjemmelaget reduserte i siste spilleminutt ved Valentin Eysseric, men Caens to scoringer i det 78. og 82. minutt var nok til å gi tre poeng til laget som ligger på fjerdeplass på tabellen med like mange poeng som Lyon.

St. Étienne hadde en gyllen mulighet til å klatre til 3. plass, som gir adgang til Mesterliga-kvalik, men etter tapet er klubben til Søderlund og Selnæs nummer sju. (©NTB)