RUTE: Dette bildet viser hvor passasjerflyet fløy før det nødlandet i Frankrike. Foto: Flightradar24
RUTE: Dette bildet viser hvor passasjerflyet fløy før det nødlandet i Frankrike. Foto: Flightradar24

Fly på vei til Sverige måtte nødlande: – Jeg bare ventet på at vi skulle krasje

Flere av passasjerene sier de så flammer komme ut av den ene motoren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det statlige selskapet Swedavia, som har ansvaret for en rekke svenske flyplasser, bekrefter at et passasjerfly på vei fra Tenerife til Arlanda-flyplassen utenfor Stockholm har nødlandet.

Passasjerflyet nødlandet i den franske byen Nantes, skriver Expressen.

– Jeg kan bekrefte at et fly på vei fra Tenerife til Arlanda har gått ned i Nantes. Det var en kontrollert landing som skjedde på grunn av et teknisk problem, sier pressevakt i Swedavia, Johan Live, til avisen.

– Jeg tenkte at «nå dør vi»

Aftonbladet har snakket med en av passasjerene som sier at han så flammer komme ut av den ene motoren.

– Jeg så ild fra den venstre motoren. Det var åpne flammer. Jeg tenkte at «nå dør vi», sier Shikofeh Ghobadi (53) til avisen.

Han er lettet etter hendelsen.

– Det kjennes som jeg er født på nytt. Jeg bare ventet på at vi skulle krasje, sier han til Aftonbladet.

– Venter bare på å forlate flyet

Også en annen passasjer forteller om flammer fra motoren.

– Det var en flamme i venstre motor, vi satt på den siden og så det. Kapteinen besluttet å nødlande og skrudde av den motoren. Det flyr jo bra med en motor, men av sikkerhetsmessige årsaker så gikk han ned, sier Anders Johansson (51) til Expressen.

Johansson måtte selv hjelpe til under nødlandingen.

– De ville ha noen ved nødutgangene hvis det ble behov for å evakuere raskt. Man fikk rolige folk, det var en del som var redde og hyperventilerte. Nå er alle i god behold, så nå venter vi bare på å forlate flyet, sier han til avisen.

Må overnatte

169 passasjerer var om bord i passasjerflyet, som skulle ha landet på Arlanda klokken 21.25 søndag. Flyet tilhører selskapet Primera Air.

Ifølge Aftonbladet er 149 passasjerer kunder av reisearrangøren Solresor. De må overnatte i Nantes, før turen fortsetter hjemover mandag.

– De kommer til å fortsette på hjemreisen i morgen. Enten med samme fly, om de klarer å lokalisere feilen og reparere den, eller med et annet fly, sier Christian Nissen i Solresor til avisen.

Ifølge Nissen hørte pilotene smell fra motoren, noe som gjorde at de forsøkte å øke effekten på motoren. Da dette ikke fungerte, valgte de å nødlande på flyplassen i Nantes.