– Jeg ser ingen grunn til at folk i Norge skal snakke på den måten

Katusha-leiren svarer på norske eksperters kritikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En rekke norske sykkeleksperter har tatt til orde for at Alexander Kristoff bør finne seg et nytt lag så fort som mulig.

Enkelte, inkludert flere av Katusha-rytterne, har ytret et ønske om en mer nyansert omtale av det russiske lagets gjentatte problemer.

Sportsdirektør i Katusha, Torsten Schmidt, er en av de som har lite til overs for det «kravet» enkelte har kommet med fra Norge om at Kristoff på en eller annen måte må bryte kontrakten han har med laget.

– Ser ingen grunn til at han bør skifte lag

– Jeg ser ingen grunn til at folk i Norge skal snakke på den måten, sier han til TV 2.

– Det er greit at folk har ulike synspunkter, men jeg ser ingen grunn til at han burde skifte lag.

– Er det realistisk å ha han med på laget også etter kontrakten hans utløper?

– Først må vi planlegge for neste år, og, selvsagt, Alexander er en rytter alle vil være stolte av å ha i rekkene sine. Det er fem-seks ryttere i feltet som kan vinne de rittene han gjør, sier Schmidt, som selv syklet aktivt som profesjonell for noen år siden.

Katusha fikk støtte fra andre lag

De som har tatt Katusha til forsvar de siste ukene, har ofte argumentert med at det er en forskjell på å bli tatt for bloddoping og kokain. Det er forskjell på dopingsaker, og derfor også alvorlighetsgraden, er logikken.

Den oppfatningen deler en rekke andre lag.

TV 2 vet at flere ulike lag har ytret sin støtte til laget etter Eduard Vorganovs mye omtalte dopingsak tidligere denne måneden, tilsynelatende vel vitende om at slike dopingsaker i praksis kan ramme ethvert lag, uavhengig av retningslinjer, regler og holdninger innad i lagene.

Den lite fordelaktige omtalen i media har likevel ikke påvirket rytterne i stor grad, skal vi tro kaptein Kristoff.

– Vi har fin stemning i laget og tenker ikke så mye på det, egentlig. Det er vel noe dere tenker på mer enn oss, sier han.