Kristoff med solid spurt da belgisk hjemmehåp vant

Alexander Kristoff tok en fin 2. plass i Kuurne-Brussel-Kuurne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff vant spurten i hovedfeltet og ble nummer to i Kuurne-Brussel-Kuurne søndag.

Belgiske Jasper Stuyven gikk overraskende helt til topps etter et spektakulært solostunt.

Selv om det ble 2. plass for Kristoff var han i realiteten ikke i nærheten av å kjempe om seieren. Også i fjor ble Kristoff nummer to i Kuurne-Brussel-Kuurne. Da ble han spurtslått av Mark Cavendish.

– Jeg var alltid litt på etterskudd, sier Kristoff til TV 2.

– Mot slutten var jeg sterk. Dessverre var Stuyven enda sterkere, fortsetter Kristoff.

– Jeg kunne vunnet i dag om vi hadde klart å kjøre inn Stuyven. Hadde jeg hatt litt flere lagkamerater med meg kunne vi kjørt ham inn med en gang, men så kom gruppen bak litt for sent opp til oss. Da fikk han en litt for stor luke, sier Kristoff.

Han mener åpningshelgen på den belgiske klassikersesongen har vært godkjent.

– Jeg følte meg rimelig ok i går, og i dag var jeg ok. Jeg fikk en andreplass her i fjor. Sånn sett var det likt, smiler Kristoff.

Belgisk solostunt
Stuyven rykket fra en 16-mannsgruppe med flere sterke ryttere med 16 kilometer igjen. Belgieren holdt koken hele veien til mål, og kunne feire en av sine største triumfer i karrieren.

En sterk gruppe på 16 ryttere rev seg løs med rundt 40 kilometer igjen. Navn som Luke Rowe, Greg van Avermaet, Peter Sagan og Tom Boonen var med i 16-mannsgruppen, som lenge holdt unna for hovedfeltet.

Katusha kjørte hardt i front av hovedfeltet, og Kristoffs lagkamerater fikk etter hvert hjelp av Lotto og Orica Greenedge. En stund var avstanden nede i 25 sekunder, men med ti kilometer igjen hadde avstanden økt til over 40 sekunder.

Da hadde Jasper Stuyven klart å komme seg løs i front av 16-mannsgruppen. Han fikk raskt en solid avstand ned til en forfølgergruppe med Rowe, Boonen, Ligthart, Vermote, Naesen og Van Avermaet.

Viste styrke i spurten
Sistnevnte gruppe ble tatt igjen av hovedfeltet med et par kilometer igjen. I spurten viste Kristoff styrke, selv om det var en fattig trøst så lenge Stuyven allerede hadde passert målstreken. Han spurtslo sterke ryttere som Nacer Bouhanni og Peter Sagan.