– Hun snakker seg til en dose juling

Cecilia Brækhus vil i ringen så snart som mulig og en av bokserne «the first lady» vil møte er svenske, Mikeala Laurèn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter bare et par timer med søvn møter TV 2 Cecilia Brækhus til frokost på hotellet i Gütersloh. En opplagt vinner nesten uten en skramme etter duellen med Chris Namus fra Uruguay.

Brækhus sin første kamp på 15 måneder.

Se intervjuet med Brækhus etter kampen øverst i saken!

Vil raskt i ringen igjen

– Jeg fikk et par timer søvn. Jeg er litt trøtt, sliten og utladet. Fysisk sett så er jeg jo uten en skramme og heldig å komme ut av det uten skader så jeg er egentlig klar til å starte på igjen om en uke, fleiper hun.

Men bergenseren ønsker å komme seg raskt i ringen igjen. Oppholdet på over et år har gjort henne sulten.

– Det blir ikke så veldig lang ferie før vi setter i gang igjen.

– Er det realistisk før sommeren?

– Ja absolutt!

– Snakket seg inn på ønskelisten

Flere gode boksere står på Brækhus sin ønskeliste. Akkurat nå føler hun at hun kan slå hvem som helst.

– Laurèn har jo snakket seg inn på den ønskelisten, vi har Hanna Gabriel, Christina Hammer, Klara Svensson vil vel aldri møte meg men, så har vi verdensmesteren i klassen under som gav Klara Svensson en riktig god omgang juling.

– Vi har et par tittelholdere i klassen over og under meg som er veldig spennende.

– Vurderer du å gå opp eller ned en vektklasse?

– Vi får se om det er mulig. Kanskje også møtes på en catchweight for jeg har 5 belter nå. Utrolig kjipt å måtte gi de fra seg for å bytte klasse. Uansett vil vi sørge for at de beste i hver klasse vil møte hverandre.

– Mange peker på deg som ganske så suveren akkurat nå. Finnes det per dags dato en bokser som kan matche deg?

– Fortsetter jeg det gode samarbeidet med team Klitsjko og treneren min, Johnathon. Nei, det tror jeg ikke, sier en selvsikker Brækhus.

Utfordret Brækhus

I 2010 vant Cecilia Brækhus på knockout over svenske, Mikaela Laurèn. Hun har flere ganger vært ute og utfordret Brækhus og beskyldt boksedronninga for å være feig. Det har tent gnister hos bergenseren.

– Mikaela Lauren har jo veldig lyst til å møte deg, hva er sjansen for at det skjer?

– Nå som jeg har fått den ringrusten ut av kroppen, så spiller det ingen rolle hvor mye bedre Lauren har blitt, jeg kommer til å plukke hun fra hverandre. Hun snakker seg til en dose juling, ler Brækhus

Kampen mot Chris Namus, lørdag kveld markerte starten på en ny tid for Brækhus som i fjor brøt ut av samarbeidet med den tyske promotoren, Sauerland og startet opp for seg selv i samarbeid med den tidligere tungvektsmesteren, Vladimir Klitsjkos team K2. Hun har også siden august trent under Klitsjkos annerkjente trener, Johnathon Banks.

– Du sa i går at du safet og holdt litt igjen-tross ros fra din trener og fra Klitsjko. Mener du fremdeles det?

– Jeg gjorde jo det. Jeg har vært 15 mnd borte fra ringen. Jeg safet, men nå er det slutt med det. Nå er oppvarmingen gjort så nå kan jeg bare trykke på, smiler Brækhus.