Stjernene får reiser og vibratorer til to millioner (!) – Oscar-akademiet raser

LOS ANGELES, CALIFORNIA (TV 2): De Oscar-nominerte får tilbud om verdifulle gaver, men det er usikkert om stjernene takker ja til den eksklusive pakken.

Natt til mandag er verdens øyne rettet mot Hollywood og årets kanskje viktigste prisutdeling, i hvert fall i underholdningsindustrien.

Årets Oscar-utdeling er den 88. i rekken, og noen av verdens mest populære superstjerner dukker opp på den røde løperen, selv om nominasjonene har skapt debatt.

Mange satser garantert på å kapre en av de gjeve gullstatuettene. Men selv ikke stjernene som ikke når helt opp, trenger å forlate utdelingen uten premie. Akkurat som i fjor, får de nominerte i de gjeveste Oscar-kategoriene tilbud om en gavepakke.

Gavepakken er mer eksklusiv enn noen gang, men likevel ikke helt fri for kontroverser.

– Dette er gaver verdt over 200.000 dollar. Vi har mange forskjellige gaver i år, blant annet to turer til over over 50.000 dollar, sier Lash Fary i Distinctive Assets, selskapet som står bak den eksklusive gavepakken.

Til sammen har gjenstandene og opplevelsene en verdi på 230.000 dollar, det vil si nesten to millioner norske kroner.

Se gavene i videoen i toppen av denne artikkelen

Kontroversiell Israel-reise

Den dyreste gaven er en ti dagers reise i Israel. På flyet kan stjernene nyte livet på førsteklasse, før de senere kan kose seg på femstjerners hoteller.

– Dette er ti dager med alt inkludert, sier Fary til TV 2.

Alle er imidlertid ikke like imponerte. To amerikanske aksjonsgrupper har satt inn en annonse i storavisen Los Angeles Times, hvor de ber stjernene om å takke nei til reisen, skriver nyhetsbyrået Reuters.

«#DroppTuren. Ikke støtt Israels apartheid», står det skrevet i annonsen som er betalt av U.S. Campaign to End the Israeli Occupation og Jewish Voice for Peace.

Ifølge annonsen er turen en del av en strategi for å oppmerksomheten bort fra nesten 50 år med ulovlig okkupasjon av palestinsk land.

Israelske myndigheter har bekreftet at de betaler deler av reisen, og sier formålet er å utligne nyhetsdekningen av landets problemer.

– Dette er høytstående folk i filmbransjen og ledende opinionsdannere som vi er interesserte i å ha på besøk, sier landets turistminister, Yariv Levin, i en uttalelse gjengitt av nyhetsbyrået.

– De får oppleve landet selv og ikke gjennom media, legger han til.

Ifølge CNN har ingen av de nominerte så langt sagt at de vil bli med på turen.

Vibrator og spisepinner

Hvis ikke Israel-turen faller i smak, vil stjernene kanskje like noen av de andre presangene.

På listen finner vi blant annet en dopapirdispenser med en oppgitt verdi på nesten 8000 norske kroner. Spesialdesignede solbriller med diamanter og kjendisenes navn inngravert, en såkalt vaporizer, hotellopphold, ansiktsløft og livstidsforbruk av hudkremer er noen av de andre gavene. En vibrator er også på plass.

– Jeg vet at den bruker massasje og varme til å stimulere. Den forbereder kvinner på sex, forklarer Distinctive Assets-gründeren

På plass er også spisepinner til 26 kroner – som er pakkens billigste produkt.

Saksøkt av Oscar-akademiet

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, som deler ut Oscar-prisene, har imidlertid ingenting med gavepakken å gjøre. De vil gjøre folk klar over at de ikke har godkjent gavene, og har tatt ut søksmål mot Distinctive Assets. Dette skriver blant annet Hollywood Reporter.

Oscar-akademiet mener selskapet krenker varemerket og forvirrer forbrukerne ved å blant annet bruke slagord som knytter gavepakkene til den prestisjetunge utdelingen.

Lash Fary i Distinctive Assets vil ikke kommentere søksmålet.

Det er imidlertid ikke kjent om noen av skuespillerne eller regissørene vil akseptere gavepakken. I så fall må de innrapportere den til amerikanske skattemyndigheter, skriver Reuters.

Fary hevder imidlertid at de tidligere har fått gode tilbakemeldinger fra kjendisene.

– Vi har fått takkebrev og telefonsamtaler. Opera ringte selv og la igjen en melding på svareren, sier Lash Fary.

– Vi har allerede hørt fra moren til Jennifer Lawrence. De er spente på gå gjennom hennes gavepakke, legger han til.

Følg Oscar-utdelingen på TV2.no natt til mandag!