VANT: Vinneren av Melodi Grand Prix er Agnete Kristin Johnsen (Agnete) med låten Icebreaker. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
VANT: Vinneren av Melodi Grand Prix er Agnete Kristin Johnsen (Agnete) med låten Icebreaker. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: Bøe, Torstein

– Det er helt sykt. Jeg har ikke skjønt det enda

Dagen derpå klarer fortsatt ikke Agnete Johnsen helt ta innover seg at hun faktisk skal representere Norge i Eurovision Song Contest.

– Det er helt sykt. jeg har ikke skjønt det enda, sa hun da hun gjestet TV 2 Nyhetskanalen søndag ettermiddag.

I 2008 vant Agnete Johnsen (21) og The Blacksheeps Melodi Grand Prix junior. Lørdag kveld vant Agnete igjen – denne gangen Melodi Grand Prix. Det var en knusende seier for Agnete og låten «Icebreaker».

– Jeg våknet opp med et stort smil om munnen i dag. Jeg feiret sammen med gode venner og familie i går, med musikk og litt vin. Det var veldig koselig, sier hun.

Vært en drøm hele livet

Agnete forteller at hun alltid har drømt om å vinne Melodi Grand Prix.

– Men jeg hadde jo aldri trodd jeg kom til å klare det. Det har vært en drøm for meg fra jeg var veldig liten, og det er uvirkelig at jeg har klart det nå, i en alder av 21, sier hun.

Agnete fikk over 166.000 stemmer i gullfinalen. Freddy Kalas tok andreplassen med 88.000 stemmer.

Personlig låt

Låta «Icebreaker» skrev hun i august under en camp for låtskrivere i Nederland.

– Min beste venninne gjennom mange år ringte meg og sa hun slet. Det første jeg tenkte var at jeg måtte komme meg på et fly for å dra til henne, men jeg kunne jo ikke det. Da skrev jeg låta istedet, sier hun.

Låta handler om å være der for noen som sliter.

– Det handler om å være der, og å hjelpe til med å løfte personen opp slik at man kan fortsette videre sammen. Det har jeg og venninnen min gjort for hverandre, sier hun.

Agnete har selv vært åpen om at hun sliter med psykiske problemer, og at hun går til psykolog.

– Skal gi alt

Nå gleder 21-åringen seg til å gi alt for Norge i den europeiske finalen i Stockholm.

– Jeg setter utrolig stor pris på all den støtten jeg får, og jeg skal gi absolutt alt. Jeg må være fokusert, men jeg skal også huske å nyte øyeblikket og gi alt, sier hun.