SJEKK FORVANDLINGEN: I 2008 vant Agnete og The Blacksheeps Melodi Grand Prix Jr. Lørdag kveld vant Agnete igjen. FOTO: Jens Nørgaard Larsen/Torstein Bøe/NTB Scanpix 
SJEKK FORVANDLINGEN: I 2008 vant Agnete og The Blacksheeps Melodi Grand Prix Jr. Lørdag kveld vant Agnete igjen. FOTO: Jens Nørgaard Larsen/Torstein Bøe/NTB Scanpix 

Suverene Agnete (21) skrev MGP-historie: – Har drømt om dette siden jeg var liten

OSLO SPEKTRUM (TV 2): Agnete skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Stockholm.

I 2008 vant Agnete Johnsen (21) og The Blacksheeps Melodi Grand Prix junior. Lørdag kveld vant Agnete igjen – denne gangen Melodi Grand Prix. Det var en knusende seier for Agnete og låten «Icebreaker».

Hun fikk over 166.000 stemmer i gullfinalen. Freddy Kalas tok andreplassen med 88.000 stemmer.

– Jeg er veldig stolt. Jeg håper at folk i Europa liker den. Norge likte den, så vi får krysse fingrene, sier Agnete til et samlet pressekorps etter seieren.

– Helt siden jeg var liten har det vært en drøm å være med i MGP, fortsetter hun.

Agnete fikk flest stemmer fra alle landsdelene som avga sine stemmer. Fra Nord-Norge fikk hun over 51.000 stemmer.

– Det å vinne MGP har vært en enda større drøm, men det turte jeg ikke å tro på, sier hun.

Ble historisk

En journalist påpekte at hun var den første som har vunnet både Melodi Grand Prix junior og Melodi Grand Prix.

– Er jeg det? Det er sykt, utbryter hun.

– Dette betyr alt. Det er en drøm som går i oppfyllelse.

Agnete Kristin Johnsen ble et kjent fjes allerede i 2008, da hun vant Melodi Grand Prix junior som vokalist i bandet The BlackSheeps med låta «Oro Jaska Beana». Siden den gang har 21-åringen fra Nesseby i Øst-Finnmark toppet flere talentshow. Hun kapret andreplassen i «Stjernekamp» i 2013, og stakk av med seieren i «Skal vi danse året» etter.

I årets Melodi Grand Prix vant hun med låta «Icebreaker».

– Låta handler om å være der for noen som har det tøft, som man er glad i og vil hjelpe. Det er en veldig personlig låt for meg, sa Johnsen til TV 2 tidligere denne måneden. Hun har vært åpen om at hun har slitt med depresjon og psykiske problemer i flere år.

– Blir paff av låten

Jan Fredrik Karlsen, årets MGP-general, var også fornøyd med vinneren.

– Jeg vil sitere Torstein Flakne i Stage Dolls, som kaller låten taktisk genial. Det er en låt som man blir helt paff av. Man blir fanget allerede i verset, også får man et fett refreng i et helt annet tempo. Agnete er en sterk artist som synger utrolig bra. Hun utklasset de andre i dag, sier han.

Freddy Kalas havnet på andreplass. Han er ikke skuffet.

– «Icebreaker» er en knallbra låt, og jeg er veldig stolt over Agnete. Låten er hakket mer Eurovison enn min låt. Jeg vil beskrive den som euforisk og følelsesladd. Ordet vakker blir for svakt, sier han til TV 2.

– Jeg tror vinnersjansene i Sverige er skyhøye, legger Freddy Kalas til.

Forhåndsfavoritt

Lørdagens Melodi Grand Prix var den 54. i rekken. Av de ti bidragene i årets norske finale ble disse fire stemt videre til gullfinalen: Laila Samuels med «Afterglow», Suite 16 med «Anna Lee», Agnete Johnsen med «Icebreaker» og Freddy Kalas med «Feel da rush».

Til slutt ble Agnete utropt til kveldens vinner. Vinneren av gullfinalen skal representere Norge i den svenske hovedstaden. I Stockholm arrangeres semifinaler den 10. og 12. mai hvor deltakerne må kvalifisere seg til finalen 14. mai.

Agnete og Freddy Kalas var på forhånd pekt ut som favoritter.

Les mer om kveldens show her.