Klæbu-gutten Torgeir Bergrem var Norges eneste representant i Big Air-finalen for snowboard, men i et flombelyst hopp foran 15 000 tilskuere lyktes han ikke.

I første forsøk prøvde han på en backside trippelkork 1440, men maktet ikke å lande godt nok. I andre forsøk var han sistemann ut monsterhoppet og så utover et folkehav med elleville nordmenn.

De ble oppildnet av kompisen Ståle Sandbech, som pisket opp stemningen fra sin posisjon i toppen av hoppet.

– Det var helt vanvittig å høre 15 000 skrike navnet mitt. Det var helt surrealistisk. Jeg er blitt feeda av energien her og blitt sinnssykt stoka, sa Bergrem til TV 2 etterpå.

Se intervju og hans siste hopp øverst i artikkelen

Dessverre endte forsøket med at han måtte trekke i nødbremsen etter to av tre planlagte saltoer i en backside trippel 1440. Dermed endte han opp med en backside 1260 og femteplass.

– Det er vemodig, men vi har en regel om at det er lov å være sur i en time, så er man ferdig med det.

– Hvordan var det å ha Ståle Sandbech der oppe med deg?

– Han er en av mine beste venner, vi henger sammen hele tiden. Det var beroligende og godt å ha ham der, svarte Torgeir Bergrem.

Japansk seier

Japanske Yuki Kadono vant gullet hårfint foran kanadiske Max Parrot. Begge to landet en backside trippelkork 1620, men dommerne mente Parrots versjon var hakket dårligere.

Kadono fikk 90.66, mens Parrot endte på 90.33 poeng. Bronsen fikk britiske Billy Morgan.

– Helt ærlig synes jeg Parrots triks var bedre enn mitt, men jeg er veldig glad for gullet, sa Kadono, som sikret seg sin aller første gullmedalje i X Games.