Mannen ble funnet drept natt til lørdag.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Mannen ble funnet drept natt til lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: Schrøder, Tor Erik

Mann funnet død:

TV 2 erfarer: Kona og sønnen siktet for drap

Mannen i 60-årene som ble funnet død i en leilighet i Kristiansand sent fredag kveld, ble ifølge politiet drept. To personer er siktet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det TV 2 erfarer er det avdødes kone og sønn som nå er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette.

Erkjenner ikke straffskyld

De to var sammen med minst to andre i leiligheten da politiet ankom like over klokken 23 fredag kveld.

De er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Kvinnen erkjenner ikke straffskyld, opplyser hennes forsvarer, advokat Christian Faye Ree, til NTB.

– Hun svarer på politiets spørsmål. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Ree.

Heller ikke den siktede sønnen erkjenner straffskyld.

– Han har forklart seg i detalj om hvor han var og hva han gjorde fredag. Ut fra bevissituasjonen i saken forventer jeg at han sjekkes ut av den i løpet av kort tid, sier sønnens forsvarer, advokat Knut Henning Larsen, til NTB.

Stille og rolig

Naboer TV 2 har snakket med forteller at ekteparet var rolige og hyggelige og det er aldri meldt om bråk fra leiligheten.

Politiet har heller ikke registrert noe på de involverte tidligere. Nærmeste nabo til åstedet forteller til TV 2 at han hørte noen bankelyder fra leiligheten fredag kveld, men han ikke hørte noen høylytt krangel.

Store politistyrker ankom leiligheten på Hånes fredag kveld og disse var bevæpnet med både pistol, hjelm og hunder. Naboer skal ha sett at minst to personer ble stripset og kjørt bort i en politibil.

Fengsles mandag

Dersom politiet opprettholder siktelsen mot de to vil de trolig bli fremstilt for varetektsfengsling mandag. Motivet for drapet er ikke kjent.