Dobbelt norsk i X Games: – Den villeste dagen i mitt liv! Jeg klarer ikke å holde tårene inne

Tiril Sjåstad Christiansen slo lagvenninnen Johanne Killi med siste hopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble en drømmedag for treningsvenninnene Tiril Sjåstad Christiansen (20) og Johanne Killi (18) da de sørget for dobbelt norsk på hjemmebane.

Se avgjørelsen øverst i saken!

Johanne Killi satte standarden umiddelbart, men på andre og siste run leverte Tiril Sjåstad Christiansen et perfekt hopp. Dermed ble det sistnevnte som tok gullet i Big Air på Tøyen.

– Dette er den villeste dagen i mitt liv! Jeg klarer ikke å holde tårene inne! Det har vært en helt vanvittig uke, med både familie og venner her. At Johanne kom på pallen med meg var bare helt sinnssykt morsomt!, sier en overlykkelig Sjåstad Christiansen til TV 2.

– Det var utrolig nervepirrende, men selvfølgelig er jeg glad på Tirils vegne. Dette kunne ikke vært bedre for oss, gliste Killi.

Norsk dominans

De to norske jentene møtte Maggie Voisin, Emma Dahlström, Kaya Turski og Kelly Sildaru i Big Air-finalen på Tøyen.

Sistnevnte, det 14 år gamle estiske stortalentet, kom inn for Lisa Zimmermann, som måtte melde forfall før konkurransen.

Sildaru vant slopestyle-øvelsen i Aspen foran de to norske, men med sine 40 kg utmerker hun seg først og fremst i railpartier, snarere enn på hopp. I Big Air-øvelsen ville derimot Lisa Zimmermann ventelig vært en av de fremste vinnerkandidatene.

Det spørs imidlertid om noen kunne slått de to norske jentene denne lørdagen. Johanne Killi landet sin 900 perfekt og fikk poengsummen 90.33 på første forsøk. Tiril Sjåstad Christiansen svarte med sin switch 1080 og fikk 87 poeng.

– Nå må jeg bare gå litt større og holde grabben lenger, så er vi der, sa hun etter runnet.

Det gjorde hun også på sitt andre og siste hopp: Med samme triks og bedre utførelse fikk hun utrolige 94 poeng. Svenske Emma Dahlström tok bronsen.