TIL SKREKK OG ADVARSEL: Politiet la ut på halvannen times kjøretur da de ble tipset om føreren av denne bilen. FOTO: POLITIET
TIL SKREKK OG ADVARSEL: Politiet la ut på halvannen times kjøretur da de ble tipset om føreren av denne bilen. FOTO: POLITIET

Slik kjørte mannen på offentlig vei – så blåste han rødt ...

Politiet sperret opp øynene da de fikk tilsendt et bilde av hvordan mannen i 30-årene kjørte rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk et tips fra publikum om en svært nediset bil som kjørte rundt i Kjøpsvik litt før halv tolv lørdag formiddag.

– Det er et stykke fra politihuset i Narvik til Kjøpsvik, godt og vel halvannen times kjøring, men da den observante tipseren tok et bilde av bilen og sendte oss, var vi ikke i tvil om at dette var en sak vi måtte følge opp, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i region Midtre Hålogaland til TV 2.

En patrulje satt seg i bilen og kjørte til Kjøpsvik og sporet opp fører av bilen. Da de møtte ham fikk de fort mistanke om promillekjøring i tillegg til farefull kjøring med nediset bil.

– Det er skremmende å tenke på at dette er noe man kan risikere å møte på offentlig vei en lørdag formiddag. Bildet har vi tvitret til skrekk og advarsel, sier operasjonslederen.

Han er svært takknemlig overfor publikummeren som tipset dem.

– Vi er avhengig av årvåkne publikummere, for vi kan ikke være overalt. Vi følger opp så godt vil kan, og arbeider for å gjøre veiene tryggest mulig, sier han.

Den mistenkte promillekjøreren har kjørt minst 400 - 600 meter på offentlig vei. Mannen som er i 30-årene skal ikke selv være fra Kjøpsvik.

– Man kan kjøre som en prest selv, men møter man en slik fører, kan hva som helst skje. Det er heldigvis sjelden man ser så ille tilfelle, sier Munkvold.

Politiet vet fortsatt ikke om føreren var alene i bilen under den hasardiøse turen, men er glade for at ingen ble skadet.

– Vi er på vei for å ta blodprøver nå, så vil han bli avhørt. Det er opprettet sak, sier Munkvold.

– Vi har mistanke om at det er vesentlig høy promille det er snakk om her, sier operasjonslederen til TV 2.